Povežite se s nama

Mozaik

Prvi Maj Geri festival iz Pule preseljen u Rijeku

Objavljeno

na

Po Metra Crijeva


Nakon četiri godine, Prvi Maj Geri festival dolazi u Rijeku izPule.

PRVI MAJ GERI FESTIVAL je alternativno-šarenogkaraktera, a  počeo je 2016. godine. Na dosadašnja četiri festivala nastupilo je ukupnošesnaest glazbenih grupa (četiri na svakom) kao što su poznata imena: Six Pack, oproštajnikoncert riječkih Pasa, Šank, Them moose Rush, Mašinko, Repetitor, Brkovi, Kuzma I Shaka Zulu, Po metra crijeva, Vojko V I mnogi drugi uz DJ program do jutarnjih sati.

Ove godine u subotu, 25. travnja održat će se peta jubilarnagodina u riječkom Pogonu kulture. Incognito Agency najavljuje tri sjajna koncertna gostovanja te će te večerinastupiti mega -popularni Brkovi iz Zagreba , riječki čametalci Po metra crijeva i legendarni pulski pankeri Antitodor.

Brkovi su zagrebački punkrock-turbofolk sastav koji postojiod 2004. godine. Svoju glazbu nazivaju“turbopunkfolkwellness i spa”. Suštinski je riječ o punk-rockuuz hard rock, heavy metal i reggae utjecaje. Folk element u njihovoj glazbi se očituje u načinu pjevanja i gitarskimmelodijama (često u tercama) koje zvuče kao hommagepastirskom rocku.

Grupa je nastala raspadom zagrebačkih bendova Antifrik iAbrakha-dub-r iz kojih je poteklo četiri od pet članova benda, svi osim pjevača – Igora Flajhara Gige. Giga je Brkovenapustio krajem 2006, a sadašnji pjevač Shamso 69 priključioim se početkom 2007. U tom trenutku bend je krenuopraktički ispočetka, zadrżavši iz starog repertoara tek par pjesama.

Uz šest studijskih albuma, kruna prošlogodišnje ljetnje turnejebio im je nastup pred 120 tisuća ljudi na Belgrade Beer Festu.

Brkovi su odsvirali gomilu koncerata u bivšimjugoslavenskim republikama, a nastupali su i u inozemstvu(Bugarska, Švicarska, Austrija, Njemačka, Irska, Engleska, Rumunjska).

Nakon tri godine  vraćaju se u Rijeku i dolaze sa legendarnimhitovima i novim albumom “Brkovi su da se vole” koji upravoizlazi ovih dana.

Po’ Metra Crijeva su prvi su i jedini Ča-Metal bend kojiglazbu stvaraju pod utjecajem metala, punka i Istarskeljetsvice. A uz Čakavski,horror legende, crni humor i žestokegitare, tu su i sopile da vam svojim paklenim zvukomzaintrigiraju publiku. PMC nastaju 2003. godine i sa manjimpauzama sviraju do 2010. godine. Nakon dugogodišnjehibernacije, tokom 2017. godine najavljuju svoj povratak nascenu svirajući nekoliko koncerata. Početkom 2018. godineizlazi novi album “Ča Metal” sa kojim započinju novu erubenda, dokazujući svojim live nastupima kako su band koji se mora vidjeti uživo. Drugi album PMCa “Metal Va Guzice” slavi 15 godina postojanja i njegovo reizdanje izlazi sredinomtravnja, što za ovaj koncert znači  “best of” uživo. PMC punom parom rade i na novom materijalu, a što su dosadnapravili publika će premjerno čuti upravo na ovogodišnjem Majgeriju.

Grupa Antitodor iz Pule je nastala 1996.godine. Poznati sunjihovi albumi kao što su “Gubitnik”, “Ne bojim se”, “Punker”.

Od stotinu koncerata diljem Hrvatske i Slovenije, svakakotreba izdvojiti svirke kada su Antitodor nastupili kaopredgrupa velikanima punka poput britanskih G.B.H., zatimgrupi Aurora iz Mađarske, američkim legendama Misfits, američkim Battalion of Saints (grupa u kojoj je svirao gitaristgrupe Discharge), itd. Antitodor je svirao i na nizu festivala, od kojih se mogu izdvojiti Viva la Pola!, na kojem suAntitodor nastupili tri puta (2004., 2006. i 2008.), uz velikanepoput Anti Nowhere League i Toy Dolls, zatim su tugostovanja na pulskom festivalu Monte Paradiso (1996. i1998.), zadarski festival Live and Loud (2001. i 2003.) i RiRock (2005.). Godine 2007.grupa uzima podužu kreativnupauzu, uz povremene koncerte i česte nastupe na brojnimhumanitarnim koncertima. Krajem 2008. godine grupaponovo kreće s intenzivnim radom. Grupa je snimila album “Punker”, sa 13 pjesama, koji su objavili u vlastitoj nakladi29. prosinca 2010. Nakon dvogodišnje kreativne i koncertnepauze, grupa Antitodor ponovo se vraća u novoj postavi. Postavu trenutno čine Todor – vokal, gitaristi Ivan Jović – Joca i Dino Krivičić, basist Dorian Matošević – Dodo, tebubnjar Andrija Tomić.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji u Dallas Music Shop Rijeka (Splitska2a) od 2. ožujka po cijeni od 60 kn (limitirani broj) koja ćebiti na snazi do 30. ožujka. Od 30.ožujska do 25. travnja zaulaz će trebati izdvojiti 70 kn, a ukoliko ostane ulaznica nadan koncerta – 80 kn.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram