Povežite se s nama

Fiuman Plus

Prvi pravi shopping centar u PGŽ-u – 15 godina Tower Centera Rijeka

Objavljeno

na

Kad je u studenom 2006. Godine u Rijeci otvoren Tower Center Rijeka bila je to mala revolucija u oživljavanju čitave Primorskogoranske ali i susjedne Istarske, odnosno Ličkosenjske županije. Mnogi svjetski i europski brendovi upravo su pojavom ovog shopping centra “došli” u Rijeku, a zaposlenje je pronašlo više od 1000 ljudi s ovog područja. Od samog početka, Tower Center Rijeka gradi sliku modernog regionalnog shopping centra, prostirući se na 125.000 četvornih metara odnosno na 50.000 četvrnih metara prodajnog prostora, s više od 120 trgovina, devet megastora, ugostiteljskom ponudom, multiplex kinom, kuglanom te površinom s oko 2.000 besplatnih parkirnih mjesta.

Ne čudi stoga, što je tijekom svih ovih godina Tower postao nezaobilazno mjesto brojnih kupaca koji žele kvalitetnu i raznoliku ponudu za cijelu obitelj, na jednom mjestu, ali i nezaobilazan punkt društvenog života Rijeke i čitave županije. Naime u Centru su tijekom godina posjetiteljima nastojali pružati i zanimljiva događanja, poput prvog klizališta na zatvorenom, prvog eko sajma na ovim područjima i mnogih drugih zabavnih programa. Nedavno je otvorena i izrazito dobro popraćena izložba s oko 500 svjetskih primjeraka izdanja Harry Pottera na preko 50 jezika.

U KORAK S TRENDOVIMA

Trenutačni trgovački mix dobro je izbalansiran što se trgovina tiče, prevladavaju trgovine odjećom i obućom s naglaskom na najveću ponudu sportskih dućana u regiji, kao i dodatne specijalizirane trgovine dječje opreme, optike i mnogih drugih. Unatoč već sad obilnoj trgovačkoj ponudi, plan je pratiti kretanje trendova i stanja na tržištu te privući nove brendove, koji dolaze u Hrvatsku te ponuditi raznolikost kupcima, od discounterado luksuznih brandova.

BRZA PRILAGODBA NA PANDEMIJSKE IZAZOVE

Korona kriza je promijenila neke potrošačke navike posjetitelja, no Centar se krizi uvelike prilagodio. Posjetitelji danas dolaze ciljano i promišljeno u kupovinu, a Centar im nastoji pružiti sigurno okruženje.

“Na ulazima postoje brojači koji broje trenutni broj kupaca u stvarnom vremenu, tako da sa sigurnošću možemo potvrditi da se poštuje dozvoljen broj posjetitelja te se ne stvara gužva. Također, poštuju se svi higijenski standardi u cilju stvaranja što sigurnijeg boravka, kako za posjetitelje, tako i za zaposlenike centara. Usporedimo li brojke, ove godine u odnosu na prošlu godinu, u prvih deset mjeseci bilježimo rast broja posjećenosti od 6%, što je još uvijek značajno manja brojka nego smo je imali 2019., godine prije pojave virusa. Veseli nas činjenica da prometi naših zakupaca rastu u odnosu na pred kriznu 2019., uzastopno već šest mjeseci. Vjerujemo da ćemo zajedničkim aktivnostima i dalje biti vodeći centar te u godinama koji dolaze pružiti siguran i potpun doživljaj kupovine.”- kaže direktorica Tower Centera Rijeka Maja Baković.

OBNOVA, EKOLOGIJA I USMJERENOST ZAJEDNICI

Preuređenje, osvježenje i modernizacija Centra, koje je po fazama krenulo još 2018. bit će u fokusu u narednim godina te će posjetitelji moći vidjeti obnovljeno lice Towera. Značajne investicije usmjerene su dosad na obnovu sanitarnih čvorova, garaža, novog službenog ulaza te je izvedena modernizacija dijela rasvjete trgovačkog centra. Izbor LED tehnologije omogućio je smanjenje potrošnje energije, a dugi životni vijek izvora svjetlosti osigurat će i uštede u troškovima održavanja. Sljedeće tri godine donose velike radove i promjene u Tower Centeru Rijeka, sve će već iduće godine započeti zamjenom podne i zidne keramike, ličenjem zidova, Također, kroz naredni period pristupit će se zamjeni rasvjetnih tijela na stropu kao i stvaranje mini zelenih zona za odmor kako bi se na hodnicima, ispred samih trgovina posjetitelji mogli i odmoriti, pričekati društvo dok obavlja kupnju.

Važno je I naglasiti kako se Tower od svojih početaka uključuje u važna lokalna događanja, podržava društvene inicijative te prepoznaje važnost ulaganja u lokalnu zajednicu kroz različite segmente, pa tako primjerice godinama podupiru Riječki karneval, Fiumanku, Hrvatsko Narodno Kazalište Ivana pl. Zajca, Nogometni klub Rijeka, a također su bili i ponosan partner projekta Rijeka 2020. Europska Prijestolnica Kulture.

VAŽAN TURISTIČKI DIONIK

Iz godine u godinu, Tower Center Rijeka tijekom ljetnih mjeseci privlači sve veći broj turista koji borave na našem području. Pojava koncepta potrošačkog turizma redefinirala je poznate oblike turizma, i smjestila trgovački centar u epicentar zbivanja. Prateći tržišne okolnosti i trendove, Centar se dodatno pozicionirao  kao nezaobilazan dio turističke ponude Grada Rijeka i šire okolice.

AMBICIOZNI ISKORACI SE NASTAVLJAJU

Zanimljivo je da je Tower Center Rijeka prvi centar u Hrvatskoj koji je uveo program vjernosti za svoje kupce, koji slavi 10 godinu uspješnog rada. Tome u prilog govore I brojke- naime u prvih deset mjeseci 2021. godine, bilo je aktivno oko 22 tisuće Golden Tower kartica te je ostvareno preko 67 tisuća transakcija. Da Tower Center Rijeka prednjači po digitalnim inovacijama, dokazuje i mobilna aplikacija centra koja uvijek nudi nove opcije za korisnike, a odnedavno to su i popularni digitalni kuponi s popustima.

Iako su si nekoliko godina možda mogli dozvoliti određenu bezbrižnost, iz uprave Centra kontinuirano rade na unapređenju komercijalne privlačnosti i jačanja imidža, čemu svjedoče brojna otvaranja novih atraktivnijih prodajnih mjesta. “Prvih 15. godina je tu, a planova, energije i entuzijazma ne ne dostaje ni za idućih 15” – zaključuje direktorica Tower Centera Rijeka, Maja Baković.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram