Povežite se s nama
Speed badminton klub Pešekani i opatijska Sportska dvorana Marino Cvetković bili su prošlog vikenda domaćini prvog slovensko – hrvatskog crossminton kampa koji je ugostio dvadesetak najboljih mladih crossmintonaša Hrvatske i Slovenije. Kamp koji je trajao dva dana okupio je članove CK Radeče, CK Zagreb i SBK Pešekani te se sastojao od jutarnjih i popodnevnih treninga između kojih su polaznici kampa odmor i osvježenje našli u moru na plaži ispod same dvorane.

Glavna trenerica kampa bila je dvostruka svjetska i europska prvakinja, licencirana crossminton trenerica Jasmina Keber koja je uz pomoć organizatora polaznicima kampa osmislila i sprovela u djelo veliki broj raznih vježbi koje su testirale i usavršavale tehničke i taktičke sposobnosti mladih sportaša. Od najmlađeg desetogodišnjeg Tome Petaka do najstarije osamnaestogodišnjakinje Zrinke Jagečić, svi su polaznici kroz precizno osmišljene i izvedene vježbe nadogradili svoje vještine i znanja koje će im u budućnosti donijeti još više uspjeha i odličja. Kao bonus napornog sportskog vikenda u Opatiji gostima Pešekana došao je ovaj vikend koji je bio vrlo bogat šarolikim spektrom raznoraznih manifestacija gdje je svatko mogao naći nešto za sebe.

Sudeći po dojmovima sudionika kampa i njihovih pratilaca, Pešekani su uz pomoć Grada Opatije i Športskog Saveza Grada Opatije obavili izvrstan posao jer su se već prije kraja ovogodišnjeg kampa počeli voditi razgovori o idućoj godini i idućem izdanju kampa. Sve u svemu manifestacija kojom su profitirali apsolutno svi. Od gostiju iz Zagreba i Slovenije koji su dva dana trenirali u vrhunskim uvjetima nakon čega su uživali u bogatstvu opatijske turističke ponude, preko domaćina Pešekana koji su još jednom uspješno organiziranom manifestacijom dokazali da zaslužuju svoje mjesto pod opatijskim sportskim suncem do same Opatije čija će ljepota i gostoljubivost još jednom odjeknuti europskom crossmintonskom scenom.

Grad Opatija, Opatija 21, Športski Savez Grada Opatije, Restaurant Bianco & Nero i Radnik d.d. Opatija svojom su pomoći omogućili SBK Pešekanima uspješnu organizaciju ove zahtjevne manifestacije te im se Pešekani skupa sa svojim gostima od srca zahvaljuju. Organizatori se također ovim putem zahvaljuju i cjelokupnom osoblju dvorane koje je svojim angažmanom i susretljivošću itekako doprinjelo cjelokupnom uspjehu ove manifestacije. Velika zahvala na kraju ide i medijskom pokrovitelju kampa, regionalnom portalu PodUckun.net.