Povežite se s nama

Sport

Prvo izdanje Kostrena Mountain Traila ugostilo vrhunske trkače

Objavljeno

na


Ove nedjelje Kostrena je bila domaćin međunarodne utrke Kostrena Mountain Trail u čijem je prvom izdanju sudjelovalo preko 200 trkačica i trkača. Pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, utrku je organiziralo Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail iz Rijeke.

Utrka se trčala na dvije staze – KMT10 (Ljubičasti trail), u dužini od 10 kilometara i KMT15 (Zeleni trail) u dužini od 15 kilometara. Obje staze prolaze zelenim dijelovima Kostrene duž planinarskih i biciklističkih staza, otkrivajući neke od najljepših kostrenskih predjela i vidikovaca dok je cilj i start bio na parkiralištu ispod zgrade Općine Kostrena, za koje organizatori vjeruju da će već slijedeće godine biti premalo: – Iako se utrka održava prvi puta, zahvaljujući dobroj promociji već u prvom izdanju imamo reprezentativan broj trkača. Vjerujemo da će u budućnosti te brojke biti puno veće, a Kostrena će se afirmirati u jednu međunarodno poznatu trail destinaciju, rekao je Matjaž Štanfel iz organizacijskog tima.

Uatoč kiši, sudionici su zadovoljni organizacijom i ne kriju iznenađenje viđenim. Priznaju da su Kostrenu drugačije zamišljali  pa je kod nekih vladala i određena skepsa prilikom prijave, ali svi zaključuju da će sigurno doći i dogodine. Obzirom na trenutne okolnosti radi koronavirusa svoje sudjelovanje otkazali su sudionici iz Italije inače bi broj zadovoljnih sudionika bio još veći. Simon Strnad, svjetski veteranski prvak u brdskom trčanju, Miran Cvet, svjetski veteranski prvak u planinskom trčanju, Matija Razum, prvak Hrvatske u orijentacijskom trčanju i član reprezentacije, Andraž Hribar prvak Slovenije u orijentacijskom trčanju, Helena Gleđa prvakinja Hrvatske u trail trčanju, Ante Živković, član reprezentacije u trail trčanju i Zoran Žilić, višestruki prvak Hrvatske u krosu i polumaratonu, samo su neka od imena ponajboljih trkača koji su sudjelovali na prvom Kostrena Mountain Trailu.

Na stazi dugoj 15 kilometara s vremenom 1:03:18 najbrži je bio Miran Cvet, Matija Razum zauzeo je drugo mjesto, dok je treći bio Simon Strnad.  Na stazi od 10 kilometara najbrži je u cilj ušao Dino Vidmar s vremenom 0:49, drugi je Vladimir Slunjski, a treći Dubravko Malešić.

Prvim izdanjem utrke zadovoljni su i u Općini Kostrena: – Drago mi je što je Kostrena trail već u svojem prvom izdanju okupio respektabilan broj sudionika koji pokazuje da su osim nas, potencijal ove utrke prepoznali i vrhunski trkači. Kostrena trail je nastavak našeg usmjerenja i nastojanja da Kostrenu snažnije afirmiramo kao outdoor destinaciju i predstavimo njezin zeleni dio. Prošle godine smo pokrenuli biciklističku turu Kostrena bike kako bismo promovirali naše novouređene biciklističke i treking staze. Priključili smo se i organizaciji najmasovnije ulične utrke Homo si teć kao domaćin „desetke“ i polumaratona koji će se i ove godine trčati u Kostreni. Vjerujemo da će slijedeća godina donijeti još atraktivnije događanje kojem ćemo pridružiti i neke druge sadržaje kako bismo zaokružili atraktivan outdoor vikend. Unatoč prisutnoj industriji, želimo pokazati da Kostrena ima što za ponuditi i u turističkom smislu. Našli smo način za suživot, a to pokazuju i sve bolji turistički rezultati kojima doprinose i ovakve manifestacije, zaključio je općinski načelnik Dražen Vranić. Uz Općinu Kostrena kao glavnog pokrovitelja, vrijednost utrke prepoznala je i Stomatološka ordinacija Dental Olujić iz Rijeke u svojstvu glavnog sponzora utrke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram