Povežite se s nama

Vijesti

Psiholozi koji su pomagali građanima tijekom korone dobili zahvalnice PGŽ-a

Objavljeno

naZamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primila je članove i članice Društva psihologa Primorsko-goranske županije okupljenih pod nazivom Psihokorana kojima je zahvalila na pružanju psihološke potpore građanima Hrvatske zbog zdravstvene krize uslijed pandemije koronavirusa i potresa.

Psiholozi-volonteri iz Primorsko-goranske županije u telefonskom savjetovanju pružali su stručnu pomoć svim dobnim skupinama, a telefonska linija bila je otvorena 24 sata dnevno. U dvije i pol godine obavljeno je više od 600 razgovora na tri telefonska broja u ukupnom trajanju od 330 sati.

„Za vrijeme najvećeg vala pandemije koranavirusa suočili smo se s nečim što je svima bilo nepoznato. Svakodnevno bi iz medija slušali o broju oboljelih i umrlih što pretpostavljam širi osjećaj nelagode, straha i neizvjesnosti. U tim trenucima ljudima treba pomoć i vi ste odigrali veliku ulogu. Hvala vam na ljudskoj pomoći i psihološkoj podršci. Svojim djelovanjem pomogli ste pojedincima, ali i zdravstvenom sustavu i Sustavu civilne zaštite Primorsko-goranske županije. Hvala Vam od srca na pomoći zajednici u trenutku kada vas je zajednica trebala“, rekla je zamjenica Medarić.

Načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac zahvalio je psiholozima-volonterima na doprinosu kvaliteti rada Stožere tijekom pandemije, ali i na ispomoći u Petrinji u trenutku kada je bilo ograničeno kretanje, a svojim su djelovanjem smirili građane i usmjerili na pomoć.

„Tu smo kada nas društvo i zajednica zatrebaju u bilo kojem obliku“, poručio je predsjednik Društva psihologa PGŽ Hrvoje Gligora istaknuvši kako se skupina Psihokorana danas po prvi put okupila uživo na čemu je zahvalio domaćinu, Primorsko-goranskoj županiji.

Psiholozima-voloterima – Denizi Dinić, Adriani Klarić, Bernardu Šeši, Borki Ogrizović, Daini Udovicich Corelli, Graciji Dekanić, Ingi Vlašić-Cicvarić, Ivi Kirši, Moreni Damijanjević, Nadi Kegalj, Renati Lisac, Sari Jurdani, Sonji Pribeli-Hodap, Tamari Sremec, Sanji Kaštelan, Ani Goleš i Orjani Marušić Štimac zamjenica Medarić i predsjednik Gligora uručili su zahvalnice, a prijemu je prisustvovao i pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

Telefonsku pomoć organizirali su Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatska psihološka komora, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Središnji državni ured za demografiju, dok je na svim telefonima provoditelj Društvo psihologa PGŽ, odnosno skupina Psihokorona. Telefonska linija bila je otvorena od 20. ožujka 2020. godine do 31. prosinca 2022. godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže