Povežite se s nama

Mozaik

Puhačkom orkestru Lovran uručeno županijsko priznanje povodom 110. godišnjice

Objavljeno

na


Puhački orkestar Lovran dobitnik je županijskog priznanja povodom 110. godišnjice djelovanja te njegovanja i razvoja kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Tim povodom, župan Zlatko Komadina primio je predstavnike Orkestra u sastavu Zvijezdana Klobučar Filčić, predsjednica, Boris Mohorić, umjetnički voditelj, David Kurti, član Upravnog odbora te članovi David Palmić i Radovan Trinajstić, ujedno i dva najdugovječnija člana Orkestra. Prijemu je prisustvovala i resorna pročelnica Sonja Šišić.

„Malo koji orkestar ima vaše godine što znači da je više generacijski. Važno je da se tradicija nastavlja i nove generacije uključuju u glazbu. Društveni život Liburnije i šireg kraja bio bi puno siromašniji da nema vas“, rekao je župan Komadina čestitavši članovima veliku obljetnicu.

Najiskrenije čestitke uputila je i pročelnica Šišić. „Najviše veseli što ste veliki broj mladih ljudi odgojili za svijet glazbe i usadili im ljubav prema kulturi. Sigurno je velik broj njih postigao značajne uspjehe upravo na temeljima vašeg puhačkog orkestra. Čestitam vam od srca za sve što ste napravili i što ćete u budućnosti napraviti za glazbu našega kraja“, istaknula je pročelnica.

Predsjednica Orkestra Klobučar Filčić istaknula je kako je 110 godina brojka s kojom se iznimno ponose. „To je jedna velika glazbena tradicija našeg kraja, ne samo Lovrana već cijele Opatijske rivijere. Trudimo se da tradicija ide dalje i da ne stanemo na ovih 110 godina. Danas imamo 35 članova i najviše rastemo obiteljski jer je jako puno familija unutar našeg orkestra“, kazala je i pritom dodala kako je u pripremi i monografija o bogatoj povijesti Orkestra.

Puhački orkestar Lovran osnovan je 1912. godine. Tijekom 110 godina kroz ovaj ansambl prošlo je više od 300 članova i generacija koje su, zahvaljujući njegovom djelovanju, glazbeno obrazovane te su širile duh zajedništva i kulturno-umjetničkog stvaralaštva kao i prenosile glazbenu tradiciju s koljena na koljeno.

Puhački orkestar Lovran sudionik je mnogobrojnih festivala diljem Hrvatske i Europe te je dobitnik mnoštva priznanja i nagrada. Organizacijom međunarodnog festivala puhačkih orkestara „Naš svijet je glazba“, koji slavi svoje 30. izdanje, stekli su mnogobrojna međunarodna glazbena prijateljstva koja i danas njeguju. Orkestar djeluje pod umjetničkim vodstvom Borisa Mohorića. Puhački orkestar Lovran je svojevrsni glazbeni simbol Lovrana, a u orkestru nastupa i nekoliko generacija iste obitelji.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže