Povežite se s nama

Vijesti

“Puna borša” pomaže pred blagdane sugrađanima slabijih mogućnosti

Objavljeno

na

Klub mladih


Klub mladih Rijeka pokrenuo je vrlo zanimljiv humanitarni projekt “Puna borša”, a o čemu se radi otkrivaju u svom priopćenju:

“Kad se malo zanesete i kupite više nego ćete potrošiti prije nego se pokvari (svima nam se dogodi) odnesite taj višak u Klub mladih Rijeka (odmah na ulazu ne možete fulat), isto tako kad ste u gradu i ogladnite, a plaća kasni ili ju jednostavno nemate (jer Hrvatska) dođite u Klub i ponesite si što je potrebno Vama i Vašoj obitelji!

I naravno podijelite ovu vijest sa svima kako bi upoznali sve građane s Punom Boršom!

Frižider i brendiranje istog omogućila je Jamnica.

Humanitarni projekt “Puna borša” pred nadolazeće blagdane pomaže sugrađanima slabijih mogućnosti. Naime, hladnjak koji se nalazi u Klubu mladih i koji funkcionira na način “Ako imaš donesi, ako ti treba uzmi!”, dostupan je svim građanima i građankama od danas.

Ideja se razvijala kroz dva mjeseca, a realizira se upravo u vrijeme predblagdanskih dana u svrhu pomaganja onima kojima je to najpotrebnije. Također, organizatori se nadaju potaknuti građane na ekonomičnu potrošnju, dijeljenje i solidarnost.

“Puna borša” otvorena je za sve ljude koji imaju namjeru nešto u hladnjaku ostaviti, no isto tako i uzeti ono što namjeravaju kasnije konzumirati bez obzira na privatnu ekonomsku situaciju što je ideja “zero waste” načina života koji postaje sve popularniji kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

“Puna borša” humanitarni je projekt koji su osmislile novinarka Bojana Guberac te glumica i aktivistkinja Ana Maria Štefanac. U projekt su se uključili Andrej Briščik, predsjednik Kluba mladih i Tanja Blašković, riječka umjetnica.

U narednim mjesecima bit će postavljena i polica za namirnice poput brašna, šećera i slastica. Ovo je prvi ovakav projekt u Rijeci koji smo napravili po uzoru na projekt u Sarajevu. Ulažemo nadu da će uistinu zaživjeti i pomoći građanima u svojoj namjeni, a to je platforma za razmjenu i solidarnost”, navodi se u priopćenju.

Korištenje hladnjaka je moguće za vrijeme radnog vremena Kluba mladih Rijeka:

Od ponedjeljka do četvrtka od 7 sati do 24
petkom od 7 sati do 3 sata ujutro
subotom od 10 sati do 3 sata ujutro
nedjeljom od 14 sati do 23 sata

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram