Povežite se s nama

Fiuman Plus

Putnici za vozačicu Autotroleja kažu da je prirodni talent

Objavljeno

naIako je u Rijeci vozačica bilo i prije 20-ak godina, odnedavno gradski autobus ponovno vozi žena. Koliko se snašla i kako je vide sugrađani, HRT-ova novinarka Nikolina Gerek provjerila je na polazištu linije 1A.

Već dva tjedna 25-godišnja Anamarija Spinčić sigurno i staloženo vozi jedinicu. Po struci je medicinska sestra, no još joj je srednjoškolska želja bila sjediti za volanom autobusa. Nakon vozačke edukacije njezinoj sreći nema kraja. Jer Rijeka je njezin grad i više nije mogla zamisliti nastavak karijere u medicini.

– Sve ima svoje i ovaj i onaj posao ima svoje prednosti i nedostatke. Kažem, ovo je bila velika želja tako da tu je sve puno jednostavnije i lakše, govori.

A i putnici su pozitivni. Prije dvadeset godina Rijeka je imala dvije vozačice, a priznaju u Autotroleju, vrata su otvorena za sve koji su spremni prihvatiti se izazova vožnje, posebno žene. Trenutačno je u voznom stanju 120 autobusa, od čega je 20-ak novih. U ovoj ih se godini s pomoću europskog novca planira nabaviti još 30-ak.

Već se čuju i komentari – ona je prirodni talent jer ne koči naglo, a njezini kolege nadaju se da će Autotrolej dobiti još koju vozačicu, javlja HRT.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram