Povežite se s nama
Na balkonu s najljepšim pogledom na Korzo, najavljen je program obilježavanja 70. obljetnice Radio Rijeke. Povodom rođendana, koji Radio Rijeka obilježava tijekom čitave 2015. godine, 10. i 11. rujna održat će se dva koncerta na Korzu na kojima će nastupiti najznačajnija imena riječke glazbene scene, ali i niz drugih događanja do konca godine.

Radio Rijeka već dugih 70 godina zadržava svoj prepoznatljiv identitet te svojim emisijama značajno utječe na kvalitetu života građana Rijeke, ali i šire istaknuo je glavni urednik, Alen Čemeljić  naglasivši kako je Radio Rijeka najslušaniji  radio u regiji i jedan je od deset najslušanijih u Hrvatskoj, svojom slušanošću prednjači i u sustavu Hrvatske radio televizije.

U povodu obilježavanja uspješnog poslovanja i održivosti kvalitete, a u znak zahvalnosti svim slušateljima, na Korzu će se 10. i 11. rujna održati dvodnevni glazbeni spektakl na kojem će nastupiti najznačajnija imena riječke glazbene scene. Koncerte organizira Radio Rijeka u suradnji sa Hrvatskom glazbenom unijom i Gradom Rijeka.

Tako će u četvrtak, 10. rujna, kraj zgrade Radio Rijeke nastupiti: Koktelsi, Tamara Brusić, Duško Jeličić Dule, Šajeta, Antonio Krištofić, Mauro Staraj & La Banda, The Blondes, E.N.I., Gustafi te Neno Belan & Fiumensi, dok će narednog dana, u petak, Korzom zagrmjeti: Moskva, Mandrili, En Face, NORD, Blagdan Band, Grad i Let 3. Oba koncerta započinju u 20 sati, ulaz je besplatan, a najavljeno je i poneko iznenađenje za publiku i to ne samo iz glazbenih voda.

Čemeljić je dodao kako su navedena imena zasigurno jamac vrhunske zabave, ali i dokaz međusobnog poštovanja kojeg ovdašnji glazbenici imaju prema Radio Rijeci, kao što ga i Radio Rijeka ima prema glazbenicima s ovog područja, dajući im zasluženi prostor u svom programu. Za one koji neće moći podijeliti atmosferu uživo, Radio Rijeka je osigurala izravni prijenos oba koncerta, na svim svojim frekvencijama.

Govoreći u ime glazbenika tajnica Hrvatske glazbene unije, ogranak Rijeka, Jadranka Čubrić, je uz čestitke na obljetnici naglasila kako je Radio Rijeka dala velik doprinos razvoju specifičnosti glazbene scene Rijeke te se trudila održavati je aktivnom.
Zamjenik gradonačelnika Grad Rijeke, Marko Filipović, u ime Grada Rijeke čestitao je 70 rođendan i kazao kako je ovo prilika da se građani prisjete svih onih koji su stvarali i gradili ovaj medij, koji je i mnogo više od samo toga.

Nekadašnji i sadašnji ravnatelji Radio Rijeke, Vladimir Rončević i Edi Kišić, potvrdili su da su kroz svoj dugogodišnji staž uistinu doživjeli posebne trenutke radeći na radiju koji je stvorio iznimnu reputaciju. Zahvalili su svojim vjernim, kao i novim slušateljima, jer bez njih ovoga ne bi niti bilo.

Međutim, dvodnevna koncertna događanja nisu sve što se rođendana Radio Rijeke tiče. Do kraja godine, u suradnji s prijateljima iz HGU planiran je i koncert u HNK Ivana pl. Zajca, a rođendanska proslava će završiti izdavanjem posebnog dvostrukog CD-a s pjesmama iz arhiva Radio Rijeke.

Grad Rijeka