Povežite se s nama
Već se tradicionalno rođendan Radio Sove (studentski radio u sklou Radio Rijeke) obilježava prigodnim programom, a ovaj, osmi rođendan, imat će humanitarni karakter te će prikupljena sredstva biti donirana Patriciji Glasnović. Ulaz je besplatan, a donacije se primaju na škrabicu.

“Kada smo čuli za Patricijinu priču odlučili smo rođendan Radio Sove učiniti humanitarnim i tako dati svoj doprinos”, rekao nam je Davor Pejić, glavni urednik Radio Sove.

Tko je Patricija Glasnović? Kao mala djevojčica, s 11 godina, Patricija je skakala u more te neoprezno skočila i slomila vratnu kralježnicu. Vojnim zrakoplovom prebacili su je u Zagreb na operaciju, a u Klaićevoj bolnici ostala je 40 dana. Od tada je nepokretna te nije bilo napretka u njenom oporavku. Danas, 8 godina kasnije postoji nova nada. U Zagrebu je otvorena poliklinika Glavić koja se bavi ovakvim ozljedama. Mogu joj osposobiti ruke i trup što bi joj uvelike pomoglo da se malo osamostali.

Tko nastupa?
Osmi rođendan Radio Sove bit će spoj standup komedije i koncerata. Početak je u 3. veljače (subota) u 21h u Omladinskom kulturnom centru Palach, a nastupaju:
Stand-up komičari:
– Marina Orsag
– Marko Petar Orešković
– Dragan Simić
– Ivan Banić
Bandovi:
– Obrazovni program – Muhe
– Accidental One

Radio Sova je jedini studentski radijski program u Rijeci, a nastao je kao suradnja Hrvatskog radija – Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci. S emitiranjem je započeto 29.01.2010. godine, a program se emitira svake noći od 22:30 do 01:00 sat na frekvenciji 104,7 MHz (frekvencija Radio Rijeke).

Tematike emisija su razne, ali uvijek prilagođene studentima. Sedamnaest emisija emitira se svakog tjedna, a posvećene su raznim područjima – od glazbe preko informativnog programa do promocije studentskih aktivnosti.

Radio Sovu čini 18 studenata i studentica s gotovo svih riječkih fakulteta, raspodijeljenih u nekoliko redakcija – informativnu, kulturnu, sportsku i glazbenu. Svakog dana, odnosno svake noći program realiziraju najmanje tri osobe – glazbeni urednik i voditeljsko-novinarski par.

Bitna karakteristika Radio Sove je i obučavanje studenata za rad u radijskom novinarstvu, glazbenoj produkciji i tonskoj realizaciji radijskih programa. S obzirom da u Rijeci ne postoji studij novinarstva rad na Radio Sovi idealna je prilika svim studentima koji svoju budući profesionalni život vide u medijima.

Patricijina rehabilitacija?
Alma Glasnović, Patricijina mama javila je da su dobili termin u Zagrebu te da će rehabilitacija započeti 19. veljače 2018. godine. Za sad je prikupljeno oko 50 000 kn te je potrebno još toliko za liječenje i rehabilitaciju. “Nadamo se organizacijom humanitarnog eventa djelomično pomoći u prikupljanju ovih sredstava”, rekao je Davor Pejić i dodao: “Unaprijed hvala svima koji se odazovu i učine cijeli event boljim, jačim i većim. Hvala Patricijino ime i u ime Radio Sove. Učinimo zajedno Patricijin život lakšim, tek joj je 19 godina.”