Povežite se s namaJoš ovaj tjedan traje Europski tjedan mladih, koji se obilježava diljem Europe od 27. travnja 2014. do 10. svibnja 2015. U Rijeci još možete sudjelovati u dvjema radionicama: Europass 2.0  World caffe o programu Erasmus+.

Centar tehničke kulture Rijeka pripremio je još dvije radionice koje su u potpunosti besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Agencije za mobilnost i programe EU, Primorsko-goranske županije i Ministarstva socijalne politike i mladih.


Europass 2.0 
 // kako do savršenog životopisa?

Prijavljivali se za posao, stipendiju ili studij morat ćete se predstaviti životopisom. Europska unija standardizirala je predložak životopisa, poznatiji kao Europass, koji vam može pomoći da se što jasnije i kvalitetnije predstavite drugoj strani. Kako funkcionira, koje sve dokumente sadrži i kako se oni koriste moći ćete saznati na radionici Europass 2.0  koju će voditi Vlasta Jelašić Kerec, viša stručna savjetnica za Europass u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. Radionica će se održati u utorak, 5. svibnja 2015., s početkom u 12 sati u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat). Radionica će se održavati na računalima, a prijave nisu potrebne.

World caffe o programu Erasmus+ // razgovarajte o potencijalnim projektima s drugima
Još jedna zanimljiva metoda prenošenja znanja i vještina  jest world caffe. Radi se o metodi brainstorminga koja će se ovaj put koristiti kako bi okupljeni dobili ideju kakve sve projekte i aktivnosti mogu prijaviti na natječaje programa Erasmus+. Prije no što počne oluja, okupljeni će dobiti više informacija o samom programu, načinima prijave i traženju partnera u sklopu programa Erasmus+. Radionica će se održati u utorak, 5. svibnja 2015., u 16:00 sati u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, prizemlje). Prijave nisu potrebne.

Fokus ovogodišnjeg sedmog po redu Europskog tjedna mladih su programi mobilnosti koji mladima mogu pomoći u otključavanju njihovog potencijala za zapošljavanje i za sudjelovanje u društvu. Drugim riječima, cilj je informirati mlade da će sudjelovanjem u programima mobilnosti razviti vještine i znanja koja će im pomoći da postanu konkurentniji na tržištu rada.