Povežite se s nama


U subotu, 3. rujna 2016., od 10 do 12 sati, u izložbenom prostoru (bivšeg skladišta) Exportdrva na Delti održat će se edukativna radionica “Fosiliziraj se!”, prva u nizu u sklopu projekta „Budi i ti DINOlog – istraživanje tek počinje!“. Prirodoslovni muzej Rijeka i organizatori velike izložbe o dinosaurima „Divovi Patagonije“ pozivaju sve zainteresirane da se uključe u projekt.

Na radionici će se izrađivati odljevi fosila dinosaura u glini i gipsu. Svaki će polaznik/ca izraditi i svoju vlastitu kopiju fosila u glinamolu koji svijetli u mraku i koju će moći ponijeti kući na daljnje istraživanje. Radionice će voditi kustosica Prirodoslovnog muzeja Rijeka. geologinja paleontologinja Nadia Dunato Pejnović i studentica likovne pedagogije Božena Viduka.

Edukativne radionice za male i velike ljubitelje dinosaura, prirodoslovce i likovnjake održavat će se svake subote do kraja trajanja međunarodne putujuće izložbe “Divovi Patagonije”.

U cilju kvalitetnijeg rada s polaznicima, broj mjesta je ograničen te je potrebna obvezna najava e-mailom na dinosaur@prirodoslovni.com ili telefonom na broj 051/564-563. Kontakt osoba je ujedno i voditeljica radionica – kustosica Nadia Dunato Pejnović.

Cijena radionice je 50 kn po djetetu; u cijenu je uključeno stručno vodstvo izložbama Divovi Patagonije i Terenski dnevnik jednog paleontologa te edukativni i kreativni dio.