Povežite se s nama

Vijesti

Radnici Plodina u Cresu zatvorili supermarket na dva sata i štrajkali

Objavljeno

na

ArhivaRadnici Plodina u Cresu u utorak popodne su se, nezadovoljni materijalnim i radnim uvjetima, samoorganizirali i na oko dva sata obustavili rad, zaključali vrata te izašli pred taj supermarket, izvijestili su iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske.

Kako je priopćeno iz sindikata, radnici više ne mogu trpjeti nepravdu i pritiske pa su se samoorganizirali, a ustrajat će u traženju svojih prava, pošteno plaćenog prekovremenog rada, većih plaća i boljih radnih uvjeta. Sindikat će im pomoći da svoju borbu nastave na zakonit način i omogućiti im da svoja prava ostvare kroz kolektivne ugovore, ističu.

Predsjednica Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske Marina Palčić izjavila je kako je „Uprava Plodina pred radnike poslala regionalnog voditelja Gordana Josića, koji je od njih tražio da potpišu sporazumne raskide ugovora o radu.“ Radnici na to ne pristaju, a podršku su im dali predstavnici Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske, koji su uvečer, nakon obustave rada, stigli na Cres, kazala je.

Iz sindikata naglašavaju da Plodine “rade sustavni pritisak na radnike kako bi se iščlanili iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske” te “uskraćuju radnicima pravo na članstvo u sindikatu” koji je spreman boriti se za njihova prava, javlja Hina.

Predsjednica Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske još je rekla da je taj sindikat reprezentativan sindikat u Plodinama te podupire sve radnike koji traže bolje materijalne i radne uvjete.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram