Povežite se s nama

Vijesti

Radnici Rijeka plusa: “Izrabljuju nas, a sad smo morali i potpisati pismo potpore Smojveru”

Objavljeno

na

Smojver i Obersnel (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)


Situacija u gradskoj tvrtki Rijeka plus u posljednje vrijeme daleko je od idealne, prema svemu sudeći i financijska situacija je vrlo loša, a očito da su poprilično narušeni i ljudski odnosi između direktora Željka Smojvera i dijela radnika.

O njihovim žalbama stanjem u Rijeka plusu već smo nekoliko puta izvještavali, no iz Rijeka plusa uvijek bi stizao demanti te negativne slike, a oglasilo se čak i pet sindikata i udruga koje djeluju u Rijeka plusu. Sindikalisti uvjeravaju da je situacija daleko bolja od onoga što se pokušava prezentirati javnosti, no dio radnika i dalje ustraje u iznošenju situacije u Rijeka plusu.

Otkrivaju tako da je održan skup radnika u kojem je Smojver izvršio pritisak na veliku većinu radnika kako bi mu svojim potpisom pružili potporu.

“Kao da nam nije dovoljno izrabljivanja i maltretiranja od strane Željka Smojvera, sada se dosjetio i da nas popiše kao stoku u toru. O tome će vas sigurno obavijestiti, ali znajte da je to laž. Natjerao nas je da održimo skup radnika i da mu damo potporu i sve to uz naše potpise. Skupio nas je kao stoku u holu upravne zgrade i skupljao potpise na dokument koji njemu daje podršku i koji kao govori kako radnici stoje uz njega te kako je sve ovo što je izašlo u medijima laž.”

“I što smo mogli. Većina nas stavila je svoj potpis na taj suludi dokument. Samo zato što nas je strah od osvete, a on se bome zna osvetiti. Evo, moji kolege i ja smo se u čudu gledali i na kraju potpisali. Znate kako je… Kredit, dvoje djece, a od nečega se mora živjeti. Ali se pitamo do kuda ide ta ludost.”

“Pitamo se isto tako što će biti s kolegama iz garaže koji nisu potpisali. Slijede im korektivne mjere, tako se to zove. Destimulacija, skidanje plaće, a možda i otkazi.

Potpise su skupljali njegove glavne uzdanice, osobe od najvećeg povjerenja, I. B., G.R.Š. i C.N. (podatci poznati redakciji op.a.), predstavnik sindikata koji ne štiti radnike već poslodavca. Znači, sprega i potpuno kontrola, to vlada u Rijeka plusu”, poručili su za Fiuman pojedini radnici spomenute gradske tvrtke.

Za detaljnije pojašnjenje o spomenutom pismu potpore uputili smo upit direktoru Rijeka plusa, kao i upit o trenutnoj financijskoj situaciji u toj jednoj od ključnih gradskih tvrtki.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram