Povežite se s nama

Opatija, kao jedna od vodećih turističkih destinacija u Hrvatskoj, proteklih godina u određenim segmentima sve više kaska za konkurentskim gradovima u Istri i na Kvarneru, iako ima i pozitivnih projekata kao što je RetrOpatija u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije.

Jedan od očiglednijih problema tijekom ove godine je nedostatak većeg broja zanimljivih događanja u Opatiji, što je inače glavni zadatak ustanove Festival Opatija, koja prima višemilijunske dotacije iz gradskog proračuna svake godine. Brojnim nezadovoljnim turističkim djelatnicima i javnosti proteklih tjedana pridružili su se također gradski vijećnici koji su iz revolta srušili kvorum sjednice Gradskog vijeća tijekom izlaganja ravnateljice Rajne Miloš o radu Festivala Opatije u protekle tri godine.

Mnogi su očekivali nastavak te točke dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća kako bi dobili odgovore na određena pitanja o trošenju više milijuna kuna iz gradskog proračuna, no do toga ipak neće doći jer je Rajna Miloš nakon brojnih prozivki za loš rad i neatraktivan program odlučila dati ostavku na svoju funkciju. Samo na svoje plaće i honorare Festival Opatija je godišnje trošio čak oko milijun kuna.

Iz Grada Opatije dodaju kako će uskoro imenovati vršitelja dužnosti ravnatelja ustanove Festival Opatija, a u roku od 30 dana nakon toga bit će raspisan i natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu.