Povežite se s nama

Mozaik

Razgovori u RiHubu – Retox: Sjeme kao zalog budućnosti uz razmjenu sjemena

Objavljeno

naPrvi proljetni Retox, razgovor u RiHubu, u subotu 23. ožujka u 11 sati, donosi predavanje Silvije Kolar-Fodor iz Udruge „Biovrt – u skladu s prirodom“ i razmjenu sjemena.

Retox predavanje će odgovoriti na pitanja; zašto je sjeme veliki faktor u održivosti i neovisnosti svake obitelji, kao i zajednice u cjelini, zbog čega je važno skupljati sjeme biljaka koje uzgajamo, kako skupiti sjeme glavnih povrtnih vrsta, kako ih čuvati i kako skupiti sjeme u godinama s vremenskim izazovima kojima sve češće svjedočimo. Na predavanju će govoriti predsjednica udruge „Biovrt – u skladu s prirodom”, Silvija Kolar-Fodor koja će sudionicima pokazati načine izdvajanja i skupljanja sjemena te predstaviti svoju novu knjigu “Vrtlarenje u skladu s prirodom”. Svaki sudionik/ca predavanja dobit će na poklon sjeme povrća iz biovrta. Nakon predavanja slijedi razmjena sjemenja, na koju se pozivaju svi oni koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i na taj način očuvati biološku raznolikost.

Silvija Kolar Fodor je predsjednica udruge „Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga „U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s 24 sata, Večernjim listom, magazinom Jutarnjeg lista „D&D VRT“, Poljoprivrednim glasnikom, magazinom za život u skladu s prirodom „100 posto prirodno” i dr.

Predavanje je besplatno i javno, a prijave za ovaj Retox nisu potrebne.

Retox je razgovorni format koji obrađuje teme iz civilnih i zelenih dobrih praksi te društveno osjetljivih, inkluzivnih, progresivnih, inovativnih i praktičnih inicijativa i akcija. Kroz Retox razgovore, u RiHubu se građanstvu nudi platforma za umrežavanje te usvajanje praktičnog i teorijskog znanja iz svijeta civilnog i zelenog angažmana uz pažljivo birane mentore iz Hrvatske i inozemstva.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram