Povežite se s nama

Sport

Razne generacije uživale u rekreaciji na Platku

Objavljeno

na
“Festival sportske rekreacije Platak 2020” koji se održava u organizaciji  Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo i ovog je vikenda na Platak privukao brojne sudionike svih generacija, a svakako su tomu uzrok kontinuitet koji traje već dva mjeseca i zanimljivi programi koji su u nedjelju dobili i nove atraktivne sadržaje.

U subotu su uživali ljubitelji nordijskog hodanja i pješačenja koji su, uz stručne voditelje, prvo prošli kratki tečaj, a nakon toga su se, uz domaćine programa, zaputili na stazu dugu 7 km koju su savladali bez teškoća, da bi se nakon toga nastavili družiti i uživali na Platku. Ovaj se program realizirao u suorganizaciji sa KŠR Gorovo koji je osigurao stručne voditelje te štapove za hodanje.

Nedjelja je obilovala brojnim sadržajima u kojima su uživali pripadnici svih generacija, kako cijelih obitelji tako i društava koja su se zaputila na Platak. Organizatori su priredili doista brojne sadržaje pa je tako u suradnji sa KŠR Gorovo održana prezentacija nordijskog hodanja, u suradnji sa SK Ajkule Rijeka organiziran je atraktivan tečaj streličarstva dok su oni koji su ovoj aktivnosti već vični mogli isprobati svoju vještinu. U Decathlon zoni svi zainteresirani mogli su zaigrati tenis i još poneku sportsku aktivnost, a posebno atraktivan bio je disc golf – disciplina koju su predstavili ljubazni znalci iz Disc golf kluba Eagle koji su demonstirali ovaj sport, a svi zainteresirani mogli su se iskušati u ovom atraktivnom sportu koji doživljava pravi svjetski boom. KŠR Gorovo je u nedjelju prezentiralo i nove, zanimljive i atraktivne aktivnosti koje su odmah naišle na veliko zanimanje posjetitelja te su brojni pripradnici svih generacija uživali u gađanju mete, kuglanju, rušenju čunjeva, streličarstvu, disc golfu, bacanju kolutova, hokeju i u mini golfu koji se pokazao kao apsolutni hit dana.

Atraktivnim vikendom tako su završene aktivnosti za srpanj, a festival ide dalje, sve do 19. rujna kada će završiti spektakularnim danom na Platku. Prvi vikend kolovoza, onaj koji nam slijedi, ponovno donosi brojne atrakcije ali i novitete. Tako će se u subotu 1. kolovoza na Platku održati “Sportsko – rekreativni program u prirodi” koji će ponuditi stolni tenis u suradnji sa STK Opatija 08 te badminton, crossminton i mini tenis, u suradnji sa KŠR Gorovo. Isti će klub ponoviti uspješne atrakcije kao što su hokej, mini golf, disc golf, gađanje mete, streličarstvo, kuglanje, rušenje čunjeva i gađanje mete, pa će tako zasigurno opet biti veselo i dinamično na Platku. Narednog dana, 2. kolovoza, festival se spušta na more i to atraktivnim novim sadržajem – SUP-om. Na plaži kod stadiona Kantrida i u suradnji sa Nimbo SUP Spotom Rijeka, održat će se edkuacija, a potom će zainteresirani i zaveslati morem. Tako će festival još jednim atrktivnim sadržajem krenuti u treći mjesec svog kontinuiranog održavanja.  

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram