Povežite se s nama


Iako su prve informacije govorile kako se Red Bull Air Race neće vratiti u Rovinj, igrom slučaja taj će grad opet biti domaćin vrhunske utrke nebom 30. i 31.svibnja. Prvi je izbor bio ruski Soči, ali zbog financijskih i organizacijskih poteškoća, ta je uloga pripala hrvatskome gradu.

Ova oku ugodna utrka često je nazivana i zračnim showom, ali riječ je o sportskoj discipline sa strogim i konkretnim pravilima; piloti moraju prolaziti između pilona postavljenih na određenoj udaljenosti pritom manevrirajući letjelicu u različitim smjerovima, rasponima kutova i s određenim minimumom brzine.

Lani je ovaj događaj bio iznimno popularan, a Rovinj je posjetilo i do 50,000 ljudi koji su nahrlili na karte ne bi li imali osiguran pogled na ovaj spektakl. Jedini problem koji su imali jednodnevni posjetitelji (i to većinom iz Rijeke i okolice) jesu gužve u prometu na povratku doma. Višesatno čekanje na kraju je rezultiralo kolonom u tunelu Učka, a isplativije je bilo ići starom cestom. Pratite informacije i ne propustite ovaj nevjerojatan događaj!

 

&nbsp