Povežite se s nama

Vijesti

“Regija smo s najboljim stanjem u EU, a Slovenci nas maltretiraju na granici”

Objavljeno

na
Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite, Marko Boras Mandić, koji je ujedno i dožupan PGŽ još je jednom ukazao na neprimjereni tretman građana na slovenskoj granici.

“U proteklih 14 dana na području Kvarnera i Gorskog kotara bilježimo svega pet novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika. Ukoliko pridodamo i broj turista koji borave u PGŽ onda je to svega tri novooboljele osobe na 100.000 osoba. EU definira sve ispod 16 na 100.000 kao epidemiološki stabilnom zonom. Susjedna Slovenija je taj prag postrožila i spustila na 10. Unatoč svemu naše područje je debelo u zelenoj zoni, regija s najboljom epidemiološkom slikom u EU, no unatoč tome Slovenija maltretira naše građane prilikom prelaska slovensko-hrvatske granice. Traži se razlog putovanja, testiranje na COVID19 iako smo regija koja ima bolju epidemiološku situaciju od Slovenije.

Kao načelnik stožera CZPGŽ upoznao sam sve mjerodavne institucije s ovom situacijom. Kao predsjednik Unije Kvarnera poslao sam otvoreno pismo slovenskom i hrvatskom premijeru. Još mi je preostalo da apeliram na sve nedavno izabrane saborske zastupnike s Kvarnera da o ovoj temi progovore u Hrvatskom saboru i da se bore za interese građana koji su ih birali na nedavnim izborima

Dok budemo čekali njihovu reakciju znajmo da se naši građani bez ikakvog razloga maltretiraju i ponižavaju na granici. Poduzmite nešto! Hvala!”, poručio je Boras Mandić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram