Povežite se s namaRekordan broj natjecatelja i novi rekord najzahtjevnije staze obilježili su ovogodišnje izdanje utrke “Hahlići trail”.

U organizaciji Turističke zajednice općine Jelenje i Društva za sportove u prirodi “Ad natura“ i pod pokroviteljstvom Općine Jelenje održano je 2. izdanje međunarodne utrke “Hahlići trail“.

Natjecalo se čak 215 trkača iz šest zemalja: Estonije, Meksika, Mađarske, Slovenije, Italije i Hrvatske. Rekordan odaziv natjecatelja, izvrsna organizacija i lijepo vrijeme pridonijeli su velikom uspjehu utrke, kao i promidžbi općine Jelenje i njezinih prirodnih ljepota.

Uoči starta, sve natjecatelje pozdravile su zamjenica općinskoga načelnika, Ana Linić Faraguna i Matea Jagičić iz općinske Turističke zajednice te su im poželjele uspješan natjecateljski dan, dobru zabavu i uživanje u ljepotama grobničkoga kraja.

Ove godine natjecatelji su mogli birati između tri ponuđene staze na “Grobničkim Alpama“: Obruč (12 km), Vidalj (18 km) i Fratar (45 km), a natjecalo se u tri dobne kategorije, jednake za muškarce i žene: do 35 godina, od 36 do 50 godina te od 51. godine nadalje.

Na najdužoj i najzahtjevnijoj stazi u muškoj konkurenciji slavio je Janez Justin ml. iz Slovenije koji je s vremenom 4:21:26 postavio i novi rekord staze. Drugo i treće mjesto također je pripalo Slovencima- Boštjanu Belom Erjavšeku i Janu Božiču.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Ajda Radinja (Slovenija), drugo mjesto osvojila je Dora Kertesz (Mađarska), a treće Renata Batur (Hrvatska).

Na stazi Vidalj u muškoj konkurenciji slavili su Enrico Pausin (Italija), Stiven Vunić (Hrvatska) i Klemen Matkovič (Slovenija), a u ženskoj Barbara Nežmahen (Hrvatska), Federica Fantuzzi (Italija) i Federica Lippi (Italija).

Na najkraćoj stazi pobijedili su Tiit Palu (Estonija), Vanja Canjuga (Hrvatska) i Davorin Turković (Hrvatska), odnosno Janja Baloh (Slovenija), Mirna Mariell Perez Moreno (Meksiko) i Sanja Gizdulić (Hrvatska).

Na kraju cjelodnevnog sportskog druženja predsjednik “Ad nature“, Elvir Sulić, zahvalio je svim sudionicima na sudjelovanju, kao i glavnom sponzoru utrke- tvrtki Salamon. Uz čestitke najboljima, Sulić je zakazao novi susret dogodine, na 3. izdanju utrke “Hahlići trail“.