Povežite se s namaProteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 81 prometna nesreća, od kojih su dvije bile teže, a 79 lakše. U ovim nesrećama dvije su osobe teže, a 15 je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 714.900 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 11 stranih državljana, dva pješaka, ali i četiri alkoholizirana vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 475 vozača, od kojih je kod njih 65 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg,  a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača 27 ih je bilo u dobi iznad 35 godina, 22 u dobi između 25. i 35. godine života  i 19 vozača u dobi 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,46 g/kg izmjerena je 40-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen u ponedjeljak, 21. svibnja oko 12 sati u Malom Lošinju. Uz to je utvrđeno kako je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije. Zbog počinjenih prekršaja te opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cesti, zadržan je u prostorijama policije te je protiv njega podnijet optužni prijedlog, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.