Povežite se s nama

Crna kronika

Rekorder tjedna zaustavljen u Viškovu s 2,83 promila

Objavljeno

na


Prošlog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet u cilju sprječavanja najtežih nesreća te stradavanja i ozljeđivanja sudionika. Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i svi ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju ukupno je zabilježen 261 prometni prekršaj. Najveći je broj prekršaja evidentiran je u kategoriji prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 61 prekršaja, zatim 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te sedam prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima. Uz navedene prekršaje, zabilježena su još četiri prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, kao i 103 ostala prekršaja Izdvajamo evidentiranu najveću brzinu tijekom vikenda i to u petak, 9. listopada u 12.28 h  na autocesti A6 gdje se osobno vozilo marke Volkswagen, koprivničkih registarskih oznaka, kretalo brzinom od 178 km/h u smjeru Zagreba kod vijadukta Osojnik, na mjestu gdje je propisana brzina od 110 km/h.

Za vrijeme vikenda ukupno je alkotestirano 120 vozača, a kada je riječ o koncentracijama, kod 13 vozača je izmjerena koncentracija alkohola između 0,51 do 1,00 g/kg, osam ih je evidentirano iznad 1,51 g/kg, pet vozača je imalo koncentraciju alkohola u kategoriji od 1,01 do 1,50 g/kg, dok su tri vozača do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Najveća koncentracija od 2,83 g/kg izmjerena je 58-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je u alkoholiziranom stanju u subotu, 10. listopada oko 22.50 sati na području Viškova, upravljao osobnim vozilom marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije. Po završetku postupanja, zbog vožnje pod utjecajem alkohola, kao i ostali prekršitelji sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram