Povežite se s nama

Mozaik

Ri DANCE na Trsatskoj gradini ispleo plesnu čipku

Objavljeno

na
Jučer je Trsatska gradina poprimila obrise primorskog gradića čiji su stanovnici plesnim performansom publici ispripovijedali isječke iz života uz more. Kroz ovu interdisciplinarnu predstavu ispreplitali su se ples i pokret te glas, glazba i književnost kao medij, dok je čipka bila lajtmotiv večeri.

Na slikovite načine plesači i plesačice predočili su topli osjećaj doma, zajedništva i života u maloj sredini te ljubavi prema zavičaju, popraćenu tradicionalnim primorskim melosom. Dvadeset i dva plesača su publiku Ljeta na Gradini kroz sat vremena poveli na ovo jedinstveno putovanje i kod gledatelja pobudili osjećaj doma, povezanosti s našim zavičajem, ali i potaknuli na njegovanje tradicije i njezinih vrijednosti. Osim što je čipka svojom bjelinom preplavila Gradinu, ujedno je imala i simboličnu ulogu, a članice i članovi skupine Ri DANCE vjerno su prikazali kako je život, baš kao i čipka, satkan od niti koje samo isprepletene mogu činiti čvrstu i jedinstvenu cjelinu. 

Koliko je Čipka oduševila posjetitelje, pokazali su dugim pljeskom koji je izvođače ispratio sa scene Trsatske gradine na kojoj su još jednom pokazali jedinstvenu energiju nastalu kao rezultat iznimnog plesnog izričaja i do detalja osmišljene koreografije. Za ideju i koncept, kao i druge segmente predstave poput koreografije, kostimografije i teksta zaslužan je kreativni tim plesne udruge Ri DANCE koji čine Dolores Bugarin, Martina Laginja, Paola Mužić, Pavla Pinezić, Andrea Šikljan, Larisa Štefančić i Hela Žuljević.

Već sutra na Trsatskoj gradini posjetitelje očekuju čak dvije tematsko – konceptualne manifestacije. Sunce ćemo ispratiti na prvom SUNSET EDITION festivalu mode CITY 45 20 koji počinje u 19.00 sati, a ulaz za posjetitelje otvara se sat vremena ranije. Nakon modne rapsodije, očekuje nas i svjetlosna na manifestaciji Light Transformation Gradina koja počinje u 21.30. Ulaz je na obje manifestacije slobodan.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže