Povežite se s nama

Veliko srce ugostitelja i Riječana te zajednička ljubav prema dobroj hrani, zaslužni su za prikupljanje više od 11.000 kn za Socijalnu samoposlugu u dvije humanitarne gastro akcije.

Prva se održala 29. svibnja u sklopu manifestacije Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke ispred, u foyeru i na terasi HNK Ivana pl. Zajca, kao najbolji uvod u hvaljenu operu „Don Giovanni“. Događanje je privuklo veliki broj posjetitelja kazališta i ostalih Riječana, ljubitelja finih zalogaja. Uz glazbenu podlogu dua Alba&Leo, posjetitelji su isprobavali delicije u izvedbi 12 restorana i konoba. Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke traje još do 11. lipnja, a u sklopu tog događanja moguće je po prigodnim cijenama kušati vrhunske gurmanske specijalitete u 70-tak restorana i konoba Opatijske rivijere i Rijeke.

Raznolika jela mediteranske kuhinje prate i vrhunska kvarnerska vina, a neki dani manifestacije tematski su posvećeni određenim namirnicama. Tako su, primjerice, utorci rezervirani za kvarnerske menije po popularnoj cijeni od 100 kuna po osobi, dok je svaki četvrtak u znaku čuvenog kvarnerskog škampa. Četvrtkom će vas šefovi kuhinje iznenaditi i posebnim, maštovitim jelima s autohtonim namirnicama poput divljih šparoga ili lovranskih trešanja.

Gastro Cooking Show koji se tradicionalno održava u sklopu manifestacije Ri gastro – Srdela je IN / Tjedan trešanja, u utorak 2. lipnja na Korzo je doveo predstavnike restorana i konoba Rijeke i okolice. Niz njihovih specijaliteta na temu srdela i trešanja ponovno je okupio veliki broj ljubitelja Ri gastro sezona, ali i slučajnih prolaznika koji su tako dobili priliku isprobati samo dio onoga što se od 2. do 9 lipnja nudi u ugostiteljskim objektima koji  sudjeluju u manifestaciji.

Ri gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana.