Povežite se s nama

Sport

RICikleta se sve više koristi, najčešće se renta kod bazena na Kantridi

Objavljeno

na


RiCikleta je projekt Grada Rijeke, u sklopu kojeg su u ožujku na četiri lokacije u gradu – na Jadranskom trgu, ispred Dvorane mladosti na Trsatu, na pješačkom mostu preko Rječine (na Sušačkom mostu kod Konta) te na krovu garaže na Bazenima Kantrida – postavljeni terminali s električnim biciklima dostupnima za iznajmljivanje.

U prvih šest mjeseci RICiklete su iznajmljene ukupno 3758 puta. Najveći broj najmova zabilježen je u travnju, a najviše su se iznajmljivale na terminalu kod bazena Kantrida. Najzastupljenije je bilo jednosatno korištenje.

„E-bicikli su, možemo zaključiti, dobro prihvaćeni od strane građana Rijeke i turista te je u planu proširenje sustava postavom terminala na putničkoj obali, kao i dalje jačanje mikromobilnosti kroz provedbu pilot projekta električnog romobila u Rijeci“, ističu u Odjelu gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem.

Tijekom prošlih mjeseci Grad Rijeka je dao na korištenje jednu Ricikletu Crvenom križu te tako pomogao djelatnicima i volonterima da brže, lakše i na ekološki način dođu do svojih štićenika i korisnika. Takvo rješenje pokazalo se kao dobra praksa, a povodom Tjedna mobilnosti i u duhu ovogodišnje teme „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ Grad Rijeka će Crvenom križu donirati 10 tisuća kuna za nabavu jedne električne bicikle kako bi nastavili lakše obavljati svoje zadatke i pritom promovirati alternativne ekološke oblike kretanja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram