Povežite se s nama
Dolasci kruzera u Rijeku i dalje izazivaju podijeljene reakcije naših sugrađana. Oni veći kruzeri kad pristanu uz Brajdicu izazivaju negativne komentare jer neki Riječani smatraju kako to nije prikladno, iako je to zapravo čest slučaj i u nekim puno većim destinacijama, a kad kruzer pristane uz Molo longo, onda probleme stvara zatvaranje tog popularnog šetališta.

U jutarnjim satima ovog utorka uz Molo longo pristao je manji kruzer Berlin s približno 400 turista, a prema uobičajenim sigurnosnim mjerama zaštitari su po nalogu zabranili šetanje građanima Molo longom.

Tako ni ovog puta nije izostalo nezadovoljstvo dijela građana, a status jednog Riječana koji se odlučio požaliti na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

“Danas sam postao vrlo nezadovoljni šetač na riječkom lukobranu. Naime, ulovili smo poslijepodne bez kiše, uzeli romobil i puni volje krenuli prema lukobranu. Naravno, auto smo parkirali na označenom parkirnom mjestu i platili parkiranje. Zatim smo krenuli uživati u vožnji dvoipolgodišnje kćeri na romobilu. Sve je to trajalo toliko koliko nam je trebalo da nas 4 gospodina zaštitara zaustave na početku lukobrana jer se na onaj mali kruzer ukrcavaju turisti. Zabranjeno je građanima šetati po lukobranu dok se ukrcava ***eni kruzer od kojeg ne vidim nikakve koristi.

I sad kako riješiti taj problem? Volio bih upoznati tu osobu koja je odlučila zatvoriti lukobran za građane. Također bih volio upoznati osobu koja je zaposlila onu prvu osobu. Isto tako bih volio znati jesu li te dvije osobe ikad bile u Dubrovniku (zaista turistički grad u koji vrijedi doći s kruzerom) za vrijeme turističke sezone pa da me uvjere kako je potpuno normalno zatvoriti šetalište jer se netko ukrcava na brod. Bio sam tamo par godina i divio se ogromnom broju turista i velikim kruzerima. 

Mislim da bi bilo puno korektnije prema građanima (onima na račun kojih navedeni dobivaju plaće za svoje superideje) da su se sjetili napraviti ogradicu pa sve te turiste i prethodno spomenute smjestiti u taj tor i upakirati na brod. Turisti će kad tad otići doma s broda, a ovi koji su tema mog problema ne trebaju nikad nazad. Nemam ništa protiv turista jer su to ljudi koji uglavnom uživaju u plodovima svog rada ali sam mišljenja da Rijeka nikad ali nikad neće biti turistički grad pa je šteta uskratiti i ono malo što grad nudi građanima. 

Usput se ispričavam zaštitarima na mojoj reakciji koja i nije bila upućena njima ali su je oni morali proživjeti”, napisao je jedan Riječanin na društvenim mrežama.