Povežite se s nama

Vijesti

Riječani učili kako reagirati i pomoći nakon potresa i poplava

Objavljeno

na
Na riječkom Korzu u petak, 24. studenoga, uz sjajan odaziv Riječana, održan je edukativni događaj „Usvoji znanja da šteta bude manja“. Bila je to prilika velikim i malim Riječanima, građanima i učenicima osnovnih i srednjih škola, da se upoznaju s edukacijskim modelima potresa, poplave i erozije.

Kroz pokazne vježbe predstavljen im je tehničko-taktički zbor operativnih snaga sustava civilne zaštite koji uključuje Državnu intervencijsku postrojbu civilne zaštite, Javnu vatrogasnu postrojbu grada Rijeke, Zavod za hitnu medicinu Primorsko – goranske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Hrvatsku gorsku služba spašavanja – Stanicu Rijeka.

Građani i učenici su se iz prve ruke upoznali s prijetnjama i neočekivanim situacijama te su saznali kako i sami mogu doprinijeti smanjenju rizika od katastrofa. Razgledali su opremu koju koriste žurne službe te su dobili edukacijske materijale uz pomoć kojih se mogu dodatno informirati o ovaj važnoj životnoj temi.

Projektom “Na putu do smanjenja rizika od katastrofa” educira se djecu i javnost o mogućnostima smanjenja rizika od katastrofa i prilagodbe okolišnim izazovima te sposobnosti reagiranja kako bi se izbjegla stradanja ljudi i štete. Usvojenim znanjem i pripremljenošću građani mogu utjecati na rizike te izbjeći i smanjiti stradanja i štete.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže