Povežite se s nama

Mozaik

Riječani uživaju u vrhunskim autohtonim okusima u oštariji Familia na Zametu

Objavljeno

na


Lexington - Rijeka
Jack Savoretti - Opatija
Mozemo

U Rijeci se nedavno otvorila Oštarija Familia, restoran koji donosi autentične okuse Istre i Hrvatske uz moderni kulinarski pristup. Ideja za otvaranje ovog restorana proizašla je iz želje vlasnika Luke Topića i Domagoja Skočilića da Riječani ne moraju putovati u Istru kako bi uživali u autohtonim okusima. Željeli su stvoriti prostor koji spaja ljubav prema lokalnim namirnicama i suvremenim tehnikama pripreme, uz toplu i gostoljubivu atmosferu.

Osim istarskih specijaliteta, restoran u svojoj ponudi ima i jela iz drugih dijelova Hrvatske, poput gulaša od ličke buše, čime dodatno obogaćuju gastronomski doživljaj za goste. Oštarija Familia je obiteljski restoran koji kombinira tradicionalne okuse s modernim pristupom, uz naglasak na svježim, domaćim namirnicama i pomno osmišljenim jelovnicima.

Jedan od ključnih koncepata restorana je moderni zaokret na tradicionalne istarske specijalitete. “Tradicionalni recepti temelj su našeg jelovnika, no obogaćeni su suvremenim tehnikama i kreativnim detaljima. Želimo gostima ponuditi iskustvo koje spaja najbolje iz prošlosti i sadašnjosti,” istaknuli su iz restorana.

U interijeru restorana posebna se pažnja posvetila detaljima koji odražavaju spoj tradicije i suvremenosti. Prostor se nalazi u objektu s bogatom poviješću, a iznad vrata od kamena i drveta ponosno stoji godina izgradnje – 1910. Prvi dio restorana odiše toplinom i šarmom klasične konobe, dok glavna sala ima moderan i elegantan izgled. Posebno se ističe umjetnički rad riječke umjetnice Mirne Šušul, koji prostoru daje jedinstveni karakter i atraktivnost.

Što se tiče gastronomije, gosti posebno uživaju u nekoliko jela koja su postala iznimno popularna. Među njima su tartar Chefa (juneća pisanica, prepeličji žumanjak, tostirane sjemenke, maslac), terina od pačje jetre (chutney od jabuke i đumbira, gel od crnog muškata), pljukanci sa škampima i tartufima (škamp meso, istarski crni tartufi, maslinovo ulje, maslac), janjeća koljenica (pire od batata, ragu od beluga leće, umak od ružmarina), pirjani teleći obrazi u istarskoj malvaziji (malvazija, korjenasto povrće, istarski krafi) te biftek Familia (tartufi, pljukanci).

Planovi za budućnost uključuju dodatno obogaćivanje ponude sezonskim jelima koja odražavaju svježinu i kvalitetu dostupnih namirnica. Osim toga, planiraju organizirati tematske večeri, degustacije i posebne evente kako bi gostima pružili još više razloga za dolazak i uživanje u prostoru.

Restoran se nalazi na adresi Ulica Avelina Turka 14, a radi svakog dana od utorka do nedjelje od 12 do 23 sata.

Marketing
Marketing
Marketing tower-centar
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Društvene mreže