Povežite se s nama


Tri nepoznate osobe pretukle su u ponedjeljak navečer oko 22 sata 50-godišnjeg muškarca Džamijskoj ulici, općina Novo Sarajevo. Muškarac je od zadobijenih ozljeda preminuo dva sata kasnije.

Kako je priopćeno iz MUP-a KS, policijski službenici zatekli su tragove krvi i oštećeno putničko vozilo Golf V. Ozlijeđenu osobu nisu pronašli. Četrdeset minuta kasnije Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je policiju da se u stanu u ulici Džamijska nalazi osoba s ozljedama glave i leđa.

Neslužbeno se otkrilo da je ubijen Mladen Ambrožić koji je rodom iz Rijeke, a nastanjen u Sarajevu.

Kako stoji u podacima MUP-a KS, tokom 2012. godine Ambrožić je honorarno bio angažovan u MUP-u KS gdje je radio na opsluživanju i održavanju kotlova, uređaja i drugih instrumenata te instalacija koje služe za zagrijavanje kancelarija i drugih pomoćnih prostorija u objektu Policijske stanice Centar.

Ambrožić je bio i žrtva napada zaštitara koji su radili na osiguranju sarajevskog derbija na Grbavici 4. listopada prošle godine. On je podnio kaznenu prijavu protiv zaštitara jer su mu nanijeli tjelesne ozljede.  Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužitelja biti izvršena obdukcija, javlja portal klix.ba.