Povežite se s nama

Crna kronika

Riječaninu 6.630 eura kazne jer se nije javljao u postaju prije utakmica

Objavljeno

na
Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, 23. studenog na području Rijeke pronašli su te radi daljnjeg vođenja prekršajnog postupka na nadležni općinski sud doveli 21-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Riječ je o 21-godišnjaku, koji se između 18. i 21. studenoga ove godine prilikom odigravanja nogometnih utakmica HNK „Rijeka“ i  hrvatske reprezentacije, u tri navrata nije javio policiji, odnosno nije postupio po izrečenim zaštitnim mjerama čime je počinio prekršaj iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11, 114/22)

Naime, prije odigravanja svih nogometnih utakmica u kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija i HNK  “Rijeka” prema izrečenim presudama općinskih sudova koje se odnose na zabrane prisustvovanja te odlaska na sportska natjecanja, bio se dužan javiti u policijsku postaju.

Zbog počinjenja navedenog prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, od nadležnog općinskog suda pravomoćnom presudom izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 6.630 eura.

Također, izrečene su mu i dvije  zaštitne mjere u trajanju od dvije godine, uz obvezu javljanja policiji, i to: zabrane prisustvovanja sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu na kojima sudjeluje HNK „Rijeka“ i hrvatska reprezentacija te zabrane odlaska na određena sportska natjecanja u inozemstvu na kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija uz obvezu predavanja putne isprave.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže