Povežite se s nama

Crna kronika

Riječaninu prijeti do dvije godine zatvora jer je zaražen koronom ugrozio ostale građane

Objavljeno

na
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, podiglo neposrednu optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona.

Spomenutim člankom predviđena je kazna do dvije godine zatvora za navedeno kazneno djelo.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 11. studenog 2020. u Rijeci, znajući da je obolio od zarazne bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2; protivno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u svezi Odluke Ministarstva zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2 na području čitave Republike Hrvatske od 11. ožujka 2020; te protivno izrečenoj mu mjeri izolacije u vlastitom domu sa trajanjem od 10. studenog 2020. do 19. studenog 2020., napustio stan na adresi prebivališta.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je došao na šalter jedne ustanove gdje je bio u kontaktu sa više osoba, svjestan da time omogućava izazivanje zaraze virusom, te pristajući na to da svojim postupanjem dovede u opasnost od zaraze sve osobe koje su s njim bile u kontaktu, poručuju iz riječkog DORH-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram