Povežite se s nama

Vijesti

Riječanka prigovorila Obersnelu zbog zapaljenog otpada, evo što joj je odgovorio

Objavljeno

na

Foto: Viliam GerlancPožar u riječkoj luci nakon čega se dobar dio grada našao u dimu, pa čak i smradu, izazvao je nelagodu kod brojnih građana. Jedna Riječanka zbog toga se odlučila putem društvenih mreža javno obratiti gradonačelniku Vojku Obersnelu.

“Prije nego padnu u burom odneseni zaborav, nadam se da će se provesti istraga o dimnim signalima iz centra grada. Tko je proizveo taj opasan otpad, odakle je stigao, zašto je tamo (u centru grada!), tko, na koji način i gdje ga je (prije no što je otišao u dim) trebao sanirati, usljed čega je došlo do požara..? Čija je odgovornost..?”, napisala je Veronika Brčić.

Gradonačelnik je prilično brzo reagirao na poruku.

“Hvala Bogu da postoji gradonačelnik kojem se uvijek može pisati i žaliti. Prema podacima kojima raspolažem – do požara je došlo na području lučkog područja, dakle u prostorima kojima upravlja Lučka uprava, a ne Grad Rijeka.

Radi se o prikupljenom otpadu koji se sastoji od starih automobila, metalnog otpada i dijelom automobilskih guma, koji se izvozi preko Luke Rijeka. Sve tvrtke uključene u taj posao imaju potrebne dozvole i obavljaju ga na tom području već godinama.

Policijska istraga će utvditi uzrok nastanka požara i eventualnu odgovornost, o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena.  U svakom slučaju zahvaljujem na brizi, uz srdačan pozdrav!”, poručio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram