Povežite se s nama

Punih deset dana prošlo je otkako je na Srdočima u Rijeci posljednji put viđena Milka Kolanović. Njezina kćer već idućeg dana je pokrenula prilično opširnu akciju potrage, koja i dalje traje, no ne skriva svoje razočaranje angažmanom policije i drugih pratećih službi koji bi joj mogle biti od poprilične pomoći.

Njezin apel javnosti prenosimo u cijelosti:

“Molim Vas da ponovno objavite priču o nestanku moje mame Milke Kolanović s obzirom na to da su policija i HGSS odbili aktivirati sva raspoloživa sredstva u potrazi.

U subotu 19/08/2017 na području Srdoča u Rijeci iz ulice A.B. Šimića oko 6 sati poslijepodne udaljila se naša mama – Milka Kolanović. Od tada joj se gubi svaki trag i glas. Visoka je oko 167 centimetara i ima plave oči te tamno smeđu kosu. Ne znamo kakvu odjeću je nosila u trenutku nestanka. Mobitel je ostavila kod kuće i udaljila se pješke. HGSS je dosad pretražio samo uže šumsko područje oko Srdoča.

Mi – dobrovoljci, prijatelji i obitelj smo kroz cijelih ovih deset dana koliko god smo detaljno mogli pretražili sire šumsko i urbano područje. Snimali smo šire područje dronom bez rezultata i tragova. Pretraženo je veliko riječko područje i na žalost ni traga ni glasa mami.

Policija nažalost uopće, niti s jednim službenikom, ne sudjeluje u našim potragama, i kako smo danas saznali, naš zahtjev da se odobri slanje helikoptera je od strane HGSS-a odbijen. Iz naše perspektive, inspektori kojima je dan ovaj slučaj odrađuju svoj dio posla u svojim uredima, ali nažalost nismo nikoga vidjeli da na terenu aktivno traži. Mi samo želimo da se naša mama pronađe i želimo da se upotrijebe sva sredstva raspoloživa od strane nadležnih institucija.

Frustrirani smo stavom i raspoloženjem nadležnih tijela i ne vidimo drugi način da dođemo do rezultata osim da iznesemo sve u medije. Apeliramo na sve odgovorne institucije i službe da se aktiviraju odmah, ne sutra ili idući tjedan, jer vrijeme teče, a nijedan trag nije pronađen”, poručuje Milkina kćer Iva Kolanović.

Sve korsne informacije mogu se dojaviti na broj mobitela  092 370 8398.