Povežite se s nama

Vijesti

Riječka nadbiskupija donirala vrijednu opremu KBC-u

Objavljeno

na
Riječka nadbiskupija donirala je sredstva za kupovinu dva defibrilatora koji su prigodno uručeni KBC-u Rijeka u ponedjeljak, 18. srpnja. Donaciju je ravnatelju KBC-a Rijeka prof. dr. Alenu Ružiću uručio riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić koji je tom prigodom istaknuo da je riječ o materijalnom znaku zahvalnosti za sve učinjeno u pandemiji.

“Ovaj čin primjer je na koji način Riječka nadbiskupija želi biti prisutna u društvu, pokazati socijalnu osviještenost te brinuti za najslabije, u ovom slučaju bolesnike”, naglasio je mons. Uzinić, dodavši da liječnici pomažu ljudima na fizičkoj razini, a svećenici na duhovnoj.

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić zahvalio se u ime svih djelatnika ustanove na donaciji vitalne opreme napredne tehnologije vrijedne 150.000 kuna koja će se koristiti za oživljavanje najtežih bolesnika na Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu Sušak, odnosno na endoskopiji Klinike za internu medicinu, na riječkom lokalitetu.

U kraćem razgovoru nadbiskup Uzinić i ravnatelj Ružić izrazili su zadovoljstvo zbog uspješne suradnje na zajedničkim projektima poput Hospicija, izrazivši spremnost za nove zajedničke projekte za pomoć vjernicima i svim građanima.

Primopredaji donacije prisustvovali su sa strane KBC-a pomoćnica ravnatelja za kvalitetu prof. dr. Renata Dobrila Dintinjana i zamjenica glavne sestre bolnice Morana Magaš, dok je u pratnji nadbiskupa koadjutora bio mons. Matija Matičić.

Donirani defibrilatori Zoll R-serije ALS objedinjuju jedinstvene karakteristike koje omogućavaju brzo i sigurno djelovanje u bolničkom okruženju, a uključuju LCD ekran i 3-kanalni EKG monitoring.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram