Povežite se s nama

Vijesti

Riječka nadbiskupija donirala vrijednu opremu KBC-u

Objavljeno

naRiječka nadbiskupija donirala je sredstva za kupovinu dva defibrilatora koji su prigodno uručeni KBC-u Rijeka u ponedjeljak, 18. srpnja. Donaciju je ravnatelju KBC-a Rijeka prof. dr. Alenu Ružiću uručio riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić koji je tom prigodom istaknuo da je riječ o materijalnom znaku zahvalnosti za sve učinjeno u pandemiji.

“Ovaj čin primjer je na koji način Riječka nadbiskupija želi biti prisutna u društvu, pokazati socijalnu osviještenost te brinuti za najslabije, u ovom slučaju bolesnike”, naglasio je mons. Uzinić, dodavši da liječnici pomažu ljudima na fizičkoj razini, a svećenici na duhovnoj.

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić zahvalio se u ime svih djelatnika ustanove na donaciji vitalne opreme napredne tehnologije vrijedne 150.000 kuna koja će se koristiti za oživljavanje najtežih bolesnika na Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu Sušak, odnosno na endoskopiji Klinike za internu medicinu, na riječkom lokalitetu.

U kraćem razgovoru nadbiskup Uzinić i ravnatelj Ružić izrazili su zadovoljstvo zbog uspješne suradnje na zajedničkim projektima poput Hospicija, izrazivši spremnost za nove zajedničke projekte za pomoć vjernicima i svim građanima.

Primopredaji donacije prisustvovali su sa strane KBC-a pomoćnica ravnatelja za kvalitetu prof. dr. Renata Dobrila Dintinjana i zamjenica glavne sestre bolnice Morana Magaš, dok je u pratnji nadbiskupa koadjutora bio mons. Matija Matičić.

Donirani defibrilatori Zoll R-serije ALS objedinjuju jedinstvene karakteristike koje omogućavaju brzo i sigurno djelovanje u bolničkom okruženju, a uključuju LCD ekran i 3-kanalni EKG monitoring.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže