Povežite se s nama

Plesna grupa Magija otvorit će u petak 22. rujna, u 10 sati, svoju novu plesnu sezonu nastupom u Sportskoj dvorani Zamet, dajući time podršku 9.riječkim sportskim igrama za djecu s teškoćama u razvoju. Igre se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Grada Rijeke i gradonačelnika Vojka Obersnela.

Na Igrama će nastupati stotinjak natjecatelja – djeca iz dječjih vrtića i ustanova, polaznici Centra za odgoj i obrazovanje, učenici Osnovne škole Vežica i Ekonomske škole Milje Mirković te mnogi drugi. Njima će pomagati volonteri – učenici Medicinske škole te studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Članovi Magije svoj će nastup na Igrama obilježiti izvedbom nekoliko isječaka iz koreografije „Reci mi“, u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih osoba Primorsko-goranske županije te učenicama Osnovne Škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica. Koreografiju potpisuje voditeljica plesne grupe “Magija” prof. Sanja Josipović.

Plesna grupa Magija ove godine slavi desetu obljetnicu svoga postojanja. Od 2007.godine vrijedni članovi Magije kreativno istražuju plesni pokret na području fizičkog kazališta i suvremenog plesa. Njeni su članovi mlade osobe s invaliditetom iz Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka.

Članovi Magije strastveno su vezani za plesnu umjetnost te otvoreni izazovima stereotipa o tome što ples jest i što on može biti. Riječ je o različitim tijelima s različitim funkcijama i novim načinima stvaranja i predstavljanja plesne umjetnosti. U njihovom svijetu svi su dobrodošli.

Tijekom dosadašnjeg rada, unutar produkcije plesne grupe Magija kreirale su se sljedeće koreografije izvođene na riječkim i zagrebačkim festivalima te brojnim drugim događanjima u periodu od 2007.do 2017.godine:

2007. – TV on the radio
2007. – Ti si mi za pet
2008. – Život kao igra
2009. – Dance with me
2010. – Uzmi me na oblaku
2011. – Kroz tebe se lako prolazi
2012. – Crta između
2013. – Putovanje
2013. – Tišina
2013. – Odjednom sve
2014. – Nešto kao ljubav
2015. – Izdaleka
2015. – Jedno tijelo
2016. – Prema tišini
2016. – Bez granica
2017. – Reci mi