Povežite se s nama

Vijesti

Riječka policija angažirala prvih osam pričuvnih policijskih službenika

Objavljeno

na

Od ponedjeljka je na poslovima u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj angažirano prvih osam pričuvnih policijskih službenika. Riječ je o umirovljenim policajcima s područja Primorsko-goranske županije koji su angažirani  temeljem Uredbe o pričuvnoj policiji, a primarno za ispomoć u provedbi zadaća po policijskim postajama.

Pričuvne policajce prije raspoređivanja u PU primorsko-goranskoj pozdravio je načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar sa suradnicima. Uz upute i savjete tom prigodom im se zahvalio što će svojim znanjem i iskustvom te suradnjom sa svojim kolegama, opet pridonositi sigurnosti građana i imovine na primorskom području.

Inače, sukladno Uredbi o pričuvnoj policiji, na području Republike Hrvatske planirano je angažiranje do 1800 pričuvnih policijskih službenika u Ravnateljstvu policije i policijskim upravama. Stoga je i raspisan javni natječaj za bivše policijske službenike kojima je prestala služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu, na temelju sporazuma ili otkazom po vlastitoj volji. S izabranim kandidatima za pričuvnog policijskog službenika sklapa se ugovor o pravima i obvezama službe u pričuvnom sastavu policije na rok od jedne do tri godine, koji se može produljiti, ali najduže do 65. godine života.

Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvne policijske službenike otvoren je i nadalje pa i ovim putem policija poziva zainteresirane potencijalne kandidate da se prijave.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram