Povežite se s nama

Vijesti

Riječka policija iduća četiri dana najavila pojačane kontrole prometa

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Tijekom predstojećeg vikenda i početkom narednog tjedna, od 8. do 12. prosinca policija će poduzimati mjere i radnje u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Naime, 11. studenoga obilježava se tradicionalni običaj krštenja mošta „Martinje“ te se tim povodom na prometnicama može očekivati veći broj vozača koji će upravljati vozilima pod utjecajem alkohola. Stoga će policijski službenici prometne policije poduzimati preventivno-represivne mjere i radnje u provedbu kojih će biti uključen odgovarajući broj policijskih službenika i tehnike.  Navedene mjere poduzimat će se posebice na mjestima na kojima je zabilježeno najviše prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, ali i na prometnicama koje vode ka mjestima gdje će biti organizirana događanja povodom spomenutog običaja.

Policija će sukladno  svojim ovlastima i u skladu s važećim propisima postupati prema  vozačima zatečenim pod utjecajem alkohola, ali i prema svim drugim sudionicima u prometu zatečenim u činjenju prometnih prekršaja.

U cilju prevencije prometnih nesreća, stradavanja ili ozljeđivanja sudionika u prometu te nastanka materijalne štete, vozačima koji su konzumirali alkohol savjetujemo:

  • ostavite vozilo propisno parkirano i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taksi prijevoza
  • ukoliko ste u društvu dogovorite se tko će ostati trijezan i voziti
  • zamolite nekoga tko je trijezan da vas odveze ili ostanite prespavati
  • u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije, bez obzira jeste li pili ili ne
  • najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića ne sjedajte za upravljač vozila

NE ZABORAVITE: Za vožnju pod utjecajem alkohola nema opravdanja jer time u opasnost dovodite ne samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram