Povežite se s nama

Tradicionalni običaj krštenja mošta, „Martinje“ obilježava se 11. studenoga te se tim povodom i ove godine na prometnicama očekuje veći broj vozača koji će upravljati vozilima pod utjecajem alkohola. Radi toga, odnosno sprječavanja  vožnje pod utjecajem alkohola i smanjenja  mogućnosti prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, djelatnici prometne policije će od 11. do 14. studenoga provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti.

U provedbu ovih aktivnosti bit će uključen odgovarajući broj policijskih službenika i sva raspoloživa tehnika, a nadzor će biti pojačan naročito na mjestima na kojima je zabilježeno najviše prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, ali i na prometnicama koje vode ka mjestima gdje će biti organizirana događanja u povodu „Martinja“.

U navedenom razdoblju policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske prema vozačima zatečenim pod utjecajem alkohola, kao i prema svim sudionicima u prometu zatečenim u činjenju prometnih prekršaja će poduzimati mjere i radnje sukladno svojim ovlastima u skladu s važećim propisima.

Tijekom deset mjeseci 2016. godine na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske ukupno je zabilježeno 2.514 prometnih nesreća, a u spomenutim prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola evidentirana su 323 ili 7,2 % sudionika.