Povežite se s nama

Policijski službenici proteklog su vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli preventivno-represivnu akciju s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu. Tijekom akcije kontrolirana je 313  vozača. Od tog broja, njih  je 196 alkotestirano (1 vozač motocikla i 195 vozača osobnih vozila) , te je kod  29 vozača utvrđena koncentracija alkohola iznad 0,50 g/kg. Kod dva vozača izmjerena je koncentracija alkohola do 0,50 g/kg, 20  vozača imalo je koncentraciju alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg,  kod četiri  vozača osobnog vozila izmjerena je koncentracija alkohola iznad 1,5 g/kg, dok su tri vozača odbila alkotestiranje.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom pod utjecajem alkohola zadržana su u prostorima policije dva  vozača, a 25-ero vozača je ostalo bez vozačke dozvole na mjestu prekršaja. Uz njih, četvero vozača je upravljalo vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a troje vozača kod sebe nije imalo vozačku dozvolu.

Rekorder akcije je 34-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat Punto koji je 12. veljače oko 2.30 sati zatečen u Permanima kod Matulja kako upravlja vozilom  pri koncentraciji alkohola u organizmu od 1,96  g/kg, te je zadržan u prostorijama policije.

I ovom prilikom pozivamo sve vozače da prilikom konzumiranja alkohola ne upravljaju vozilima te da u potpunosti poštuju sve prometne propise u cilju ,prvenstveno, smanjenja broja nesreća, kao i smrtno stradalih i ozlijeđenih osoba u njima.