Povežite se s nama

Crna kronika

Riječka policija pijanog vozača kaznila s 27 tisuća kuna

Objavljeno

naProteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 53 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 50 lakše. U ovim nesrećama tri su osobe teže, a četiri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 424.500 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva strana državljana, četiri pješaka, kao i tri alkoholizirana vozača.

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 222 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg. Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 11, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo tri, dok ih je šest u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,28 g/kg izmjerena je 46-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka. Njega je policija zaustavila u petak, 6. prosinca oko 18.15 sati u Rijeci, na području Drage u ulici Brig. Utvrđeno je da je alkoholiziran upravljao neregistriranim vozilom i bez obveznog osiguranja, kojemu je registracija istekla još u kolovozu ove godine.

Zbog počinjenih prekršaja sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i novčanom kaznom od 27 000 kuna, ali i prema Zakonu o prebivalištu jer nije regulirao boravište na području Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram