Povežite se s namaPrometna policija provela je na području Policijske uprave primorsko-goranske preventivno-represivnu 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila.

Akcija je u vremenu od 6 sati 19. travnja do 6 sati 20. travnja provedena na 29 lokacija, a u provođenje akcije bio je angažiran maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji su za nadzor brzine kretanja vozila koristili sve raspoložive uređaje.

U 24 sata trajanja akcije kontrolirana su 153 vozila, a zabilježeno je 139 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila. Od ukupnog broja prekršaja, njih 59 su utvrdili policijski službenici prometne policije, dok je 80 prekršaja zabilježeno tehničkim sredstvima.

Od većih prekoračenja brzine izdvajamo osobno vozilo, talijanskih registracijskih oznaka koje se jučer u 9,08 sati na riječkoj zaobilaznici, kod tunela Škurinje kretalo u smjeru istoka brzinom od 134 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

Inače, jučer se na području ove Policijske uprave dogodilo devet prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Podsjećamo, u pripremu akcije uključilo se i stotinjak građana koji su predložili lokacije na kojima su smatrali da je potrebna veća prisutnost policije i nadzor brzine kretanja vozila. Prijedlozi građana su razmotreni, a dio od njih je uključen i u provedbu ove 24-satne akcije nadzora brzine. Preostali prijedlozi građana također su uzeti u obzir te će nadzor brzine kretanja vozila na njima biti proveden u narednim akcijama ili kroz redoviti nadzor i kontrolu prometa na cestama.