Povežite se s nama

Crna kronika

Riječka policija u siječnju pojačano kontrolirala motocikliste, napisano je 19 kazni

Objavljeno

na
Policijski službenici su tijekom prošlog mjeseca siječnja na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti organizirane su i za vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirano je 19 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala.

Od ukupnog broja prekršaja 13 se odnosi na motocikliste, a šest prekršaja na vozače mopeda. Najviše prekršaja, njih šest, odnosi se na vožnju bez položenog vozačkog ispita i to kod četiri motociklista i dva mopedista. Zatim slijede tri prekršaja vožnje bez zaštitne kacige i to dva mopedista i jednog motociklista, kao i tri prekršaja vožnja motociklom bez potrebne kategorije, dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, (motociklist i mopedist) te po jedan prekršaj motociklista prekoračenja brzine, vožnja motociklom kojemu je istekla prometna dozvola i na kojemu nije vidljiva registarska pločica ili nije postavljena.

Inače, tijekom siječnja je osim prekršaja evidentirano i devet prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo šest motociklista i tri vozača mopeda. U tim nesrećama su dva motociklista teže ozlijeđena, a dva lakše ozlijeđena, dok je jedan vozač mopeda lakše ozlijeđen.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže