Povežite se s nama

Vijesti

Riječka policija upozorava: Obilazimo lokacije okupljanja, održavajte socijalnu distancu

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL


Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje građanima te ih poziva da i preostali dio vikenda unatoč lijepom vremenu ostanu u svojim domovima te se pridržavaju Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Tim povodom oglasili su se priopćenjem:

Podsjećamo, navedenom Odlukom strogo se ograničava kretanje na ulicama, trgovima, parkovima, rivama i svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Kako bi se spriječilo širenje virusa Covid-19, policijski službenici nadziru sve lokacije na kojima bi se građani tijekom vikenda mogli okupljati.

S obzirom na trenutnu situaciju, preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su da građani iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno. Stoga policija poziva sve građane da prilagode svoje navike te da slušaju savjete stručnjaka jer samo na taj način svi zajedno možemo doprinijeti smanjenju širenja bolesti.
Građani koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru, pozivaju se  da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.

Posebno se upozoravaju osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati ove mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće,  a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.

Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Ostanite doma!

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram