Povežite se s nama

Vijesti

Riječka profesorica: Prijavili su me svim inspekcijama zbog jedinica učenicima koji su markirali

Objavljeno

na

Ilustracija (Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)


Profesorica hrvatskog jezika u riječkoj srednjoj školi objavila je otvoreno pismo u kojem ističe kako je učenicima koji su markirali iz škole to opravdano, a od nje se traži da im se ispriča zbog uvrede, javlja 24 sata.

‘Petnaestogodišnjacima koji su pobjegli sa 7 nastavnih sati i otišli piti na plažu, razrednica je u suradnji s roditeljima opravdala svih 7 sati. Po povratku u školu, grupu odbjeglih buntovnika, izrešetala sam i dala im negativnu ocjenu. Marinkovićev Prah. Točno ono gradivo koje smo radili dok su si oni miješali bambus. I onda se našla anonimna majka, složila anonimnu prijavu (zar neka druga uopće postoji?) poslala na sve bitne adrese Ministarstva, Agencije, Ureda i ne znam koga sve ne. Pa je započeo lov na zle nastavnike.’

Početak je to otvorenog pisma koje je nastavnica hrvatskog jezika iz Rijeke Tamara Šoić objavila jučer na portalu za učitelje i nastavnike nastavnici.org.

Nastavnica Strukovne škole u Rijeci otvoreno progovara o pritiscima savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje kojima je izložena, a koje, kako nam je rekla i u telefonskom razgovoru, proživljava još otkako je protiv nje u Agenciju otišla anonimna prijava.

– Oni su tog 20. ožujka otišli na prosvjed za klimu, no u popodnevnim satima, iza 14, nisu se vratili na moj blok-sat, već su produžili na plažu. Ostali su tamo svih sedam sati koje su imali taj dan, a kasnije im je to razrednica u dogovoru s roditeljima opravdala! Na sljedećem sam se satu izvikala na njih i istaknula sam kako nije dobar roditelj onaj koji opravdava djetetu bježanje iz škole – ispričala nam je Šoić, ističući kako su je prijavili zbog vikanja na učenike, dijeljenja negativnih ocjena i ‘vrijeđanja roditelja’.

Nitko u cijeloj toj priči nije posebno pritom istaknuo – cjelodnevno markiranje učenika prvog razreda škole. Kako kaže Tamara Šoić, uskoro su joj stigle dvije savjetnice iz AZOO-a, a jedna je bila posebno zlonamjerna.

– Taj razgovor je bio izuzetno neugodan i ovo smatram udarcima ispod pojasa. Ja imam svoju višu savjetnicu i ne vidim zašto bi me morale opominjati savjetnice iz drugih područja. Ovo mi se čini kao osobna osveta – kaže Tamara Šoić, koju je, kako tvrdi, savjetnica zatražila da se ispriča za svoje ponašanje pred razredom.

– Ne pada mi na pamet, pa kakvu onda poruku šaljem svome razredu? Uostalom, ja stojim i ostajem iza svake riječi koju sam izgovorila. Zaista smatra da im se ne može ispričavati bježanje s nastave, te da roditelji nisu dobro postupili – ističe Šoić.

Profesorica ističe kako ima podršku ravnatelja i pedagoga škole, te da je najavljeno da će nalaz savjetnice doći ovaj tjedan.
Zasad nismo dobili komentar Agencije za odgoj i obrazovanje, piše dnevni list 24 sata.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram