Povežite se s nama

Vijesti

Riječke kamere u 2023. zabilježile 4.568 prekršaja, izdano je kazni u vrijednosti 217.680 eura

Objavljeno

na
Tijekom prošle godine kamere postavljene po riječkim prometnicama radi evidentiranja nepropisno parkiranih vozila zabilježile su čak 4.568 takvih slučajeva, a ukupni iznos kazni kojeg su napravili vozači radi tog prekršaja dosegao je 217.680 eura, saznaje Regionalni od Grada Rijeke.

Grad Rijeka, konkretno Upravni Odjel za komunalni sustav i promet, odnosno Odsjek za prometno redarstvo, još je tijekom 2019. godine započeo s postavljanjem kamera u prometu, a nabavljeno je pet sustava automatskog foto nadzora radi evidentiranja nepropisno parkiranih vozila putem kamera.

Lokacije na kojima je postavljen nadzor putem kamera su: Ulica Fiumara, križanje Ulice Riva i Splitske ulice, križanje Ulice Ivana Zajca, Riva i Riva Boduli, zadnji dio Ulice Ivana Zajca te Adamićeva ulica i Jadranski trg.

Radi se o ulicama koje čine takozvani “prsten protočnosti prometa”, kojima se odvija najveći intenzitet gradskog prometa, kao i prometa vozila javnog gradskog prijevoza putnika.

-Kamere su bilježile prekršaje parkiranja vozila na autobusnim stajalištima, dostavnim mjestima, prometnoj traci gdje je izražena zabrana zaustavljanja i parkiranja te na mjestima na kojima se ometa normalan tok prometa. Tijekom protekle godine utvrđeno je 4.568 prekršaja u ukupnom iznosu zaduženja od 217.680 eura, saznajemo od Grada Rijeke.

Prošlog tjedna pisali smo o tome kako je zbog radova na izgradnji novog sustava odvodnje i vodovodne mreže Adamićeva ulica u potpunosti zatvorena za sav promet motornih vozila, pa je kamera s te lokacije premještena u Ulicu Fiorella la Guardia.

-Naime, sjeverni koridor je prometno jače opterećen te pojedini vozači parkiraju svoja vozila na krajnjoj sjevernoj prometnoj traci Ulice Fiorella la Guardia, kao što i pojedini vozači zauzimaju mjesta za opskrbu čime dolazi do pojave da su teretna vozila prisiljena iskrcavati robu na južnom prometnom traku. Apeliramo na građane da izbjegavaju ovakav način parkiranja te se nadamo da će sustav čija je postava najavljena imati korektivni preventivni učinak na ponašanje vozača, pojasnili su za Regionalni u Gradu Rijeci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže