Povežite se s namaNa ovogodišnjem 36. po redu Međunarodnom rukometnom turniru Quirinus-Cup 2018, koji je u Rijeci prijateljskom njemačkom gradu Neussu održan od 17. do 20.05.2018., ženska rukometna vrsta Rukometnog kluba Zamet osvojila je zlatnu medalju.

Na natjecanju su iz Rijeke sudjelovale tri rukometne vrste, dvije RK Zamet, muška (godišta 2004.-2005.) i ženska (godišta 2001.-2004.) te jedna mješovita vrsta iz OŠ Kozala, sastavljena od djevojčica i dječaka rođenih 2007. i kasnije.

Muška rukometna vrsta RK Zamet  osvojila je 3. mjesto, a mješovita rukometna vrsta OŠ Kozala osvojila je 3. mjesto u svojoj kategoriji.

Ove godine po prvi put dodijeljene su i novčane nagrade.

Quirinus Cup jedan je od najjačih rukometnih turnira u Njemačkoj čiju organizaciju na svojim leđima nose volonteri i sponzori.  Također, to je prilika za okupljanje mladih iz raznih zemalja i kulturnih okruženja.

Ove je godine na turniru sudjelovalo 160 rukometnih vrsta iz 13 zemalja, među ostalima i rukometne vrste iz tri Neussu prijateljska grada: Rijeke, ruskog Pskowa te francuskog Châlonsa.