Povežite se s nama

Sport

Riječki boksački klub Predator ekipni je mladi prvak Hrvatske za 2020.

Objavljeno

na
Na upravo završenom natjecanju prve Hrvatske boksačke lige u organizaciji Hrvatskogboksačkog saveza, poznati riječki boksački klub “Team Predator” s glavnim trenerom Zoranom Kraljem ml. u konkurenciji 40 klubova iz cijele hrvatske postali su prvaci Hrvatske u kategoriji mladi za sezonu 2019./2020.

U sezoni 2019./2020. Hrvatske boksačke lige Boksački klub “Team Predator” je nakon 6 odboksanih kola, suvereno od prvog kola preuzeo vodstvo u ligi i u konkurenciji 40 boksačkihklubova iz cijele Hrvatske postao Prvak Hrvatske u kategoriji mladih. Prvenstvo je uvjerljivo osvojeno sa 76 postignutih bodova ispred drugoplasiranog Boksačkog kluba Arena Pula koji je osvojio 43 boda te Boksačkog kluba Brod iz Slavonskog Broda sa 38 bodova.

Boksački klub “Team Predator” i njegovi 17 mladih boksačica i boksača su tijekom proteklesezone, uslijed otežanih uvjeta za treniranje i putovanja po Hrvatskoj radi izvanredne situacije uzrokovane pandemijom Covid-19, uspješno promovirali svoj grad, sport i svoj izvanredni talent koji su dokazali. Mladi boksači i boksačice Boksačkog kluba “Team Predator” su:

Bruno Baćac, Ante Lopac, Ivano Jakšić, Jan Rebić, Mauro Kelenc, Franko Tonsa, Ivana Brkljača, Ivona Stojaković, Maksun Bajrami, Leon Lekčević, Zoran Trivanović, FranĐurić, Rino Pančić, Gabriel Mavrinac, Sara Hušidić, Ferdi Bajrami i Toni Kasumović.

“U ovoj kategoriji Boksački klub “Team Predator” čine 17 mladih talentiranih boksačica i boksačakoji su osvajanjem titule prvaka Hrvatske dokazali da riječki sport ima izuzetnu perspektivu u ovom sportu. Osvajanjem prvenstva ovaj mali klub s Rujevice ostvario je veliki rezultat i time se iskazao među malobrojnim klubovima naše županije i grada koji su protekle sezone ostvarili izuzetne nacionalne rezultate, a mi smo postali nacionalni ekipni prvaci. Ostvaren je povijesni uspjeh ne samo za naš klub već i za riječki sport te prvi ekipni naslov u boksu za grad Rijeku i Primorsko-goransku županiju”, izjavio je glavni trener Zoran Kralj ml.

Postignut uspjeh Boksačkog kluba “Team Predator” je uspjeh i svih uključenih u organizaciju i funkcioniranje kluba kao i roditelja koji svojom podrškom pomažu klubu. Boksački klub “Team Predator” osnovan je 2011. godine i cjelokupno financiranje organizirano je vlastitim sredstvima i uz pomoć uključenih članova i roditelja.

Na upravo održanoj Hrvatskoj boksačkoj ligi posebno se istaknuo mladi boksač Ante Lopac kojije boksao u svim održanim kolima, kao i Bruno Baćac koji je ostvario izuzetan rezultat i u 5 mečeva ostvario 5 pobjeda.

Uz njih odlične rezultate ostvarili su i Ivano Jakšić, Mauro Kelenc te Jan Rebić sa 4 pobjede, ali i naše boksačice Ivona Stojaković i Ivana Brkljača koje su svojim pobjedama pridonijele ukupnoj pobjedi kluba i osvajanju titule.

Naš višegodišnji prvak i reprezentativac Hrvatske, Franko Tonsa, ostvario je jednu pobjedu. Iako je bio prijavljen u svakom kolu, zbog iskustva koje ima u održanim domaćim i inozemnim natjecanjima, protivnici se nisu prijavljivali u drugim kolima te mu je tako bila neostvarena željaza više boksanja u Hrvatskoj bokačkoj ligi čime bi se rezultat postignutih bodova našeg boksačkog kluba zasigurno još povećao.

Svoje prve boksačke mečeve odradili su Rino Pančić, Gabriel Mavrinac Leon Lekčević, FranĐurić, Ivan Šebalj, Zoran Trivanović, Maksun Bajrami i Toma Krmpotić te ostvarenim rezultatima i bodovima pomogli klubu u osvajanju titule te stekli izuzetno iskustvo za daljnje napredovanje u ovom sportu.

Pored titule u kategoriji mladi, boksački klub “Team Predator” u Hrvatskoj boksačkoj ligi sudjelovao je i u kategorijama mlađi seniori i seniori. U tim kategorijama nastupali su Sara Hušidić, Ferdi Bajrami i Toni Kasumović koji su svojim pobjedama donijeli bodove i osvojeno 6. mjesto u kategoriji Seniori. U velikoj konkurenciji od 47 klubova iz cijele Hrvatske osvojeno šesto mjesto je najbolji rezultat koji je ostvario jedan klub iz grada Rijeke i Primorsko-goranske županije u protekloj sezoni.

Boksački klub “Team Predator” vodi glavni trener Zoran Kralj ml. ali su ostvareni rezultati i trud drugog trenera, Dejan Tonsa, koji je u klubu od prvog dana i koji svojim aktivnostima i uvećoj mjeri pomaže u treningu ali i funkcioniranju kluba.

Doprinos ostvarenom rezultatu je i trud pomoćnih trenera: Andrea Glavaš, Ivan Radović,Demir Gašaj, Zoran Lalić, Adriano Ružić i Annamarija Kralj. Svi oni su dali obol ovom uspjehu što vodeći treninge, što na putovanju, a najveći vjetar u leđa da se ovaj trud potkrijepi i rezultatima dali su nam roditelji naših Predatora koji su cijelo vrijeme ali u ovo doba epidemije i nesigurnosti vjerovali trenerima i klubu te osigurali uvjete za sudjelovanje njihove djece u natjecanju

“Veliko hvala našim prijateljima kluba, gospodi Ivanu i Marku Rukavina – Docker pub, Mati Brajku, Siniši Vuletiću te svi naši Predatorima koji su nam financijski pomogli”, poručili su iz kluba.

Kroz protekle 9 godine postojanja kluba, klub je rastao i postao je jedna obiteljska priča, mjestogdje roditelji svoju djecu dovode znajući da su tu djeca sigurna i zaštićena, a u isto vrijeme daće im treneri prenijeti potrebno znanje i uz kvalitetan trening educirati ih i naučiti kvalitetama boksačkog sporta. Uz dva državna prvaka u 2020. godini (Ivona i Ivano), tri vice-prvaka (Ferdi, Baćac, Brkljača) i brončanog Jana Rebića, te 11 medalja na nedavno održanom Zagreb Openu kao i proteklih godina ovaj mali klub je postao najbolji klub Primorsko-goranske županije. Upravo ostvaren rezultat prvaka je nagrada svima nama u klubu za kontinurani rad i predanost sportu ali i ljubavi prema edcuiranju djece i stalnom usavršavanju svih uključenih u svakom aspektu života koji dijelimo međusobno”, izjavio je glavni trener Zoran Kralj ml.

Boksački klub “Team Predator” od 2011. godine trenira i sudjeluje na natjecanjima kao npr. 11 prvenstava Europe, Svjetsko prvenstvo, Mediteranske igre, Europske igre, kvalifikacije za Olimpijske Igre, mnogobrojni međunarodni turniri te su postignuti rezultati i statusi državnih prvaka i 16 reprezentativaca. Boksački klub “Team Predator” od svog početka osvojio je 204 medalje i uslijed brojnih odgoda koje su bile ove godine u sportu, očekuju ih brojne prilike u slijedećim godinama i sigurni su da će se broj medalja još povećati uz ovako talentirane mlade boksačice i boksače.

“Cijelo ovo prvenstvo bio je veliki izazov za sve nas. Svako sudjelovanje bilo je nesigurno do zadnjeg trenutka da li će se održati ili ne. Svaki odlazak predstavljao je posebno iskušenje za naše mlade boksačice i boksače koji su u izvanrednim epidemiološkim uvjetima, iako cijeli danna putu i gdje se nisu mogli kvalitetno pripremiti za mečeve već čekati u kombiju i po nekoliko sati da dođu na red, ostvarili povijesni rezultat za klub, grad i županiju. Nadamo se da će rezultat biti prepoznat i od strane institucija Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Riječki sportski savez i svojom financijskom i drugom podrškom pomoći našem klub u educiranju ovih mladih sportaša koji su već sada mladi Prvaci Hrvatske, a tek kreću ovim sportskim putem”, izjavio je zaključno glavni trener Boksačkog kluba “Team Predator”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže