Povežite se s nama

Crna kronika

Riječki DORH ispitao muškarca zbog maltretiranja i ponižavanja supruge

Objavljeno

na
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1966.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i nasilja u obitelji iz članka 179. a KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik, u dužem razdoblju sve do 21. siječnja 2022., na adresi prebivališta u okolici Rijeke, protivno Zakonu o zaštiti nasilja u obitelji, suprugu učestalo dovodio u ponižavajući položaj vrijeđajući ju pogrdnim nazivima te ju fizički zlostavljao.

Osnovano se sumnja i da je 22. travnja 2019., u cilju da teško ozlijedi suprugu, gurnuo ju pa je ona pala i pritom zadobila teške tjelesne ozljede, da bi ju nakon toga nastavio psihički i fizički zlostavljati do 21. siječnja 2022. Osumnjičenikovo ponašanje izazvalo je kod nje strah za vlastiti život i sigurnost.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci je, povodom prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci, odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram