Povežite se s nama

Mozaik

Riječki Flash dance Unit osvojio brojne medalje na Zagreb Christmas Ballu 2021

Objavljeno

na
Plesni Studio Flash dance Unit iz Rijeke proteklog vikenda sudjelovao je s devet koreografija na međunarodnom natjecanju, Zagreb Christmas ball 2021, a ovog tjedna je tradicionalno organizirao Božićnu produkciju u HKD-u na Sušaku na kojoj je nastupilo 80 plesača, od tri do 59 godina. 

Na natjecanju u Zagrebu, u konkurenciji od preko 180 koreografija, plesači Flash dance Unita osvojili su, u različitim kategorijama, 6 zlatnih, 2 srebrne i 1 brončanu medalju. Plesači nisu skidali osmjehe sa lica, a suze radosnice potekle su kada su dvije koreografije osvojile ulaznicu za veliko finale, galu, te od nešto više od 180 koreografija ušle u top 10, a osvojene medalje raspoređene su:

  1. DONT WAKW ME UP – djeca urban grupa, 1. mjesto
  2. CONGA – seniori 30+ Urban grupa, 1. Mjesto i nastup na Gali
  3. SAY SO – seniori Mtv grupa, 1. mjesto
  4. FEVER – Heels seniori formacija, 1. mjesto
  5. KING OF THE PARTY – Annet  Mohoric, solo Urban, 1. mjesto
  6. SHOW ME LOVE – Show dance grupa seniori, 1. mjesto
  7. EVERYBODY MAD – Seniori grupa Urban, 2. mjesto
  8. LEVITATING. – djeca urban duo 2. mjesto
  9. BREAK FOOL – seniori Urban formacija, 3. mjesto i nastup na Gali

Po osvojenim medaljama vidi se da je žiri bio oduševljen koreografijama, izvedbom, odabirom glazbe, a treneri i plesači nisu krili zadovoljstvo i sreću što su u veliko finale ušle cure u kategoriji seniori urban formacija Break fool s prosjekom od 20 godina. Dobrila, glavni organizator svih natjecanja, produkcija, evenata FDU kluba, s osmjehom i ponosom kaže: “U top 10 ušle su i malo starije cure s prosjekom od 47godina, u kategoriji urban group senior 1, s pjesmom Conga, a najstarija članica, Sonja, za 2 mjeseca puni 60 godina.” Sonja: ”Ljubav prema plesu, a pogotovo urbanim stilovima dovela me u Flash dance Unit gdje, na moju radost, postoji grupa 30+ koju nesebično, uz puno ljubavi i strpljenja vode Renton i Dobrila. Sami treninzi donose količinu serotonina koji uljepšava svakodnevnicu, a kada još dobijete potvrdu u obliku nagrade struke, veselje je veliko.”

Osnivači plesnog centra, zaljubljenici u ples i muziku, Dobrila i Renton Mantilla, nisu krili zadovoljstvo i oduševljenje osvojenim medaljama i ulaskom u veliko finale. Kažu da je ovo velika motivacija i potvrda da se i u uvjetima pandemije mogu postizati vrhunski rezultati. 

Glavni koreograf Flash dance Unita, Renton, sretan je zbog osvojenih medalja, ali nastavlja: “Sretan sam što u klubu imamo i puno mladih, talentiranih, trenera, Annet Mohorić, Doru Lenac, Ninu Marić i Maria Konjarevića, koji, osim održavanja svakodnevnih treninga za plesače amatere, neumorno rade na usavršavanju i pripremi plesača za natjecanja, organiziraju radionice, sudjeluju na mnogobrojnim državnim i međunarodnim natjecanjima s kojih se redovito vraćaju s medaljama oko vrata i peharima u ruci, a 2010. godine na Supertalentu su došli do samog finala. Jako sam sretan što je i koreografija naše trenerice Annet također osvojila prvo mjesto. Mislim da je mladim ljudima poput nje to jako važno za daljnje usavršavanje razvoj karijere.”

Annet je mlada, talentirana, entuzijastična osoba kod koje svaki dijelić tijela živi i osjeća ritam, plesom se bavi od svoje 7 godine, a na osvojenu nagradu kaže: “Jako sam sretna jer smo cure i ja, u ovako velikoj konkurenciji, osvojili prvo mjesto. Naravno, bilo je puno odricanja, neprospavanih noći, treninga vikendima, ranom zorom, u kasnim večernjim satima, ali isplatilo se.” Annet skromno  kaže da je po prvi puta išla na natjecanje s izvedbom koju je koreografirala i da osvojeno prvo mjesto joj je jako Veliki poticaj za dalje.

Dobrila se osvrnula na jučerašnju Božićnu produkciju, prepunu iznenađenja, kako za one najmlađe tako i za starije, na kojoj se mogla doživjeti i osjetiti sinergija svih plesača i publike: “I to je ono čemu već 19 godina težimo. Pokretom nastojimo prenesti emociju…ljubav, prijateljstvo, i to nam, zahvaljujući našim plesačima, uspjeva. Kroz igru, ples, druženje, smijeh i veselje stvaramo nove plesače, nove male ljude zaljubljene u ovaj prekrasan stil života – ples. Jer ples je stil života koji nam pruža da kroz putovanja, natjecanja, zabavu i igru uživamo u svakom trenutku.“

Flash Dance Unit, plesni studio koji djeluje u Rijeci još od 2002. godine, prvi je sportski plesni klub u Rijeci koji se bavi urbanim plesnim stilovima.
Također je poznat i po Riječkoj školi breaka, izuzetno zahtjevnom sportu koji je od prošle godine i Olimpijski sport, a 2024. će prvi put biti i na Olimpijskim igrama u Parizu.

O maloj povijesti plesnog studia upoznao nas je Renton: „Krenuli smo vrlo skromno, s 18 upisanih plesača, ali želja, volja i naporan rad ubrzo nas je doveo do mnogih nastupa. Trenutno brojimo oko 80 članova koji su podijeljeni u nekoliko grupa. Najmlađi član ima 3, a najstariji nepunih 60 godina i stvarno smo ponosni što smo prepoznati kao plesni klub koji njeguje različite stilove i što se svatko može pronaći u nekom od njih: hip-hop, break dance, MTV, suvremeni ples…“

Flash Dance Unit podržava inicijative za razvoj plesne umjetnosti i kulturnih događanja od interesa za lokalnu plesnu zajednicu. „Rijeka nije veliki grad, ali u njemu je velik broj plesnih grupa koje se bave različitim stilovima. Mi smo jedna od njih i kao takvi podržavamo različite plesne inicijative kako bi se ples kao umjetnost i sport približio djeci, mladima i svima koji se vole kretati na taj način. 2015. smo pokrenuli plesni susret pod nazivom Zaplešimo zajedno i to je bio način da se plesači bolje upoznaju, ali i da se vidi šarenilo plesnih stilova našeg Grada. Zaplešimo zajedno će se nakon covid-pauze ponovo održati na 20.-tu obljetnicu našeg kluba, točnije 23.04.2022. godine.“ kaže nam Dobrila.

Bračni par Mantilla zaključuje: „Svaka plesna skupina je po nečemu drugom posebna. Ključ uspjeha našeg kluba je zajedništvo. Mi dišemo kao jedan i to je jedan od razloga zbog kojeg nas ljudi prepoznaju. Ples je stil života i mnogi naši plesači plešu iz čiste ljubavi, a mi smo zbog toga izuzetno sretni.“

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram