Povežite se s namaU subotu je na redovnoj izbornoj skupštini riječkog HDZ-a za predsjednika ponovo izabran Lucian Vukelić. Novi/stari predsjednik bio je jedini kandidat za tu poziciju, a svoju će funkciju obavljati u iduće četiri godine. Izbornu su skupštinu svojim prisustvom podržali i dvojica ministara, Oleg Butković i Predrag Šustar.

Osim predsjednika, HDZ-ovci su birali i članove Gradskog odbora stranke. Tako su izabrani: aktualni ministar Predrag Šustar, predsjednik županijske mladeži Ivan Jakšić, vijećnica u Županijskoj skupštini Tomislava Zečević Pedić. Zatim, Marija Krapić, Tomislav Štokić, Dobrica Rončević, Josip Rupčić, Miodrag Hećimović, Marija Bukvić, Valter Štefan, Josip Ostrogović, Željka Matković, Marijan Bačić, Damir Popov, Marjan Perica, Damir Lucić, Nikola Pleše, Josip Ukalović, dok je najviše glasova prisutnih članova dobio tajnik riječkog autokluba Mile Perić.

U Gradski odbor prema statutu ulaze i gradski vijećnici Teo Božanić, Hrvoje Burić, Vesna Buterin, Tea Čaljkušić-Mance i predsjednica stranačke mladeži Sonja Deronja.

Znakovito, prilikom izbora za predsjednika u glasačkoj je kutiji bilo čak 32 nevažeća listića što se može shvatiti kao poruka. Sudeći prema izvorima iz stranke, mnogi članovi ostali su razočarani izborom dosadašnjeg predsjednika u novo četverogodišnje razdoblje.

Lucian Vukelić koji je bio na visokom trećem mjestu na kandidacijskoj listi Domoljubne koalicije u osmoj izbornoj jedinici nije sjeo u saborske klupe jer ga je preferencijalnim glasovima pretekao HSP-ov Ivan Kirin. Usprkos tome, od stranačkog je čelništva nagrađen mjestom u sabornici kao zamjena za Olega Butkovića. Nedavno je odlukom Vlade RH postavljen za čelnika Upravnog vijeća lovranske bolnice.